TÜMSİAD Yozgat Şubesi tarafından Nohutlu Tepe Bilal Şahin Sosyal Tesisleri’nde iftar yemeği düzenlendi. İftar yemeğine Belediye Başkanı Kazım Arslan, Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçarslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, siyasi parti il başkanları, Yozgatlı sanayici ve iş adamları katıldı.


Birlik ve beraberlik örneğinin sergilendiği iftar yemeğinde konuşan TÜMSİAD Yozgat Şube Başkanı Ali Çatar, TÜMSİAD’ın 2005 yılında kurulmuş olup, Türkiye’de 58 şube, yurtdışında ise 45 ülkede temsilciliğinin ve 8 ülkede ise şubeleşme aşamasında olduğunu belirterek yaklaşık 13 bin üyeye sahip bir gönüllüler hareketi olduğunu söyledi. Ali Çatar, TÜMSİAD’ın kuruluşundan bu yana bir takım ödüllere  layık görüldüğünü ifade ederek “Tümsiad Avrupa Birliğince düzenlenen 37 Avrupa Ülkesi içindeki katılımcılar arasında 2010 ve 2011 yıllarında “En Etkin STK “ ödülüne layık görülmüştür.

Tümsiad’ın amacı mili ve manevi değerlere sahip dürüst, çalışkan,ahlaklı,geleceğin dünyasında söz sahibi olacak işadamları nesli yetiştirmektir.İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı münasebetiyle,Ramazan ayının tüm islam alemine ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.Hepimizin de kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.
Ayrıca Filistin’de ,Arakan’da,Suriye’de özellikle Doğu Türkistan’da Müslüman ve Türk kardeşlerimize yapılan zulmü de kınıyorum” diye konuştu.

Ali Çatar konuşmasında 7 Haziran seçimlerini de değerlendirdi. Çatar, vatandaşların özgür iradesiyle bir karara vardığını ve ortaya çıkan tablonun ülkemiz ve ilimize hayır getirmesini temenni ederek “Seçim sonuçlarına göre halkımız hiçbir siyasi partiye tek başına hükümet kuracak çoğunluğu vermemiş, seçilmiş olan tüm parti yöneticilerine demokrasinin gereği olan uzlaşma kültürü ile hareket ederek ülkemizin ali menfaatleri etrafında bir araya gelmeleri ve ortak akıl ile hareket ederek var olan istikrar ve büyümenin bozulmadan, duraksamadan devamı yönünde açık bir irade ortaya koymuştur. Bu mesajın tüm siyasi partiler tarafından sorumluluk bilinci ile anlaşılmış olduğuna ve bu yönde gereğinin yapılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

TÜMSİAD Yozgat Şube Başkanı konuşmasında Yozgat ile ilgili konulara da değinerek  “Yozgat’ta öncelikle devam etmekte olan yatırımların bir an önce tamamlanmasını arzu ediyoruz. Yozgat’ta bilindiği üzere bir takım sorunlar tespit edilmiş olup,bir takım çözüm önerileri de tespit edilmiştir.Bunların hepsi de doğrudur.Hepsine de katılıyorum.Ama ben burada daha farklı bir alana ilginizi çekmek istiyorum.Yozgat’ta ileri gelenler tabiri caizse hepsi buradalar.

Daha gelişen ve daha yaşanabilir bir Yozgat için siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakıp,şahsi hesaplarımızı bırakıp ön yargılarımızı bir kenara bırakıp, bir araya gelmemiz,birbirimizi dinlememiz,Peygamber (sav) ahlakı olan istişare edip birbirimize saygı ve sevgi ile yaklaşmamız gerektiğine inandığımı belirtmek isterim. Bu konuda yapılacak olan birlikteliklerde her türlü göreve hazır olduğumuzun da bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından oruçlar açılarak tasavvuf müziği eşliğinde iftar yapıldı. Programa katılan Belediye Başkanı Kazım Arslan’da okuduğu şarkı ile programa ayrı bir renk kattı.

Editör: TE Bilişim