Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen Yaz Kur’an kursu bitirme şenliğine Vali Abdulkadir Yazıcı, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu,  Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kurca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Bilal Şahin Hafızlık Kur’an Kursu öğrencisi Halit Demir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlarken, okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu Kur’an Kerim’in apaçık delillerle son ilahi kitap olduğunu belirterek
“Bütün Müslümanlar bu kutsal kitabımıza ayrı bir değer ve önem verir. Bizim medeniyetimizde mesela en güzel yazılar Kur’an için yazılır, hat sanatları Kur’an için icra edilir. En güzel sesi Kur’an okumak için kullanırız. En güzel ciltler mukaddes kitabımıza yapılır. Endülüs’teki Bağdat’ta ki yükselen o büyük medeniyetlerin kaynağı kutsal kitabımızdan gelmektedir” dedi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan ise Yaz Kur’an Kursları kapsamında ilimizde çok sayıda öğrencinin tatil zamanını camilerde Kur’an öğrenmekle geçirdiğini ve son olarak da bitirme şenliği etkinliğini izlemek için bir araya geldiklerini ifade ederek tüm din görevlileri, öğreticileri ve İl Müftülüğü’ne teşekkür etti.

Vali Abdulkadir Yazıcı ise ergenlik çağına gelmiş her Müslüman çocuğun Kur’an-ı Kerim’i öğrenmesi gerektiğini söyleyerek “ Artık din hizmetlerimiz artmış durumdadır. Camilerimizde de teknoloji kullanılarak yavrularımıza Kur-an’ı Kerim öğretilmektedir. Erzurum ve Yozgat gibi mayası sağlam illerimizde de ‘Biz nasılsa okuruz ve öğreniriz’ düşüncesi hakim olmamalı her çocuğumuz mukaddes kitabımızı öğrenmelidir” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından başlayan programda Merkez Kur’an Kursu öğrencileri şiir ve ilahi dinletisi sundu. Daha sonra ise Kur’an Kursu öğrencileri namaz duaları ve anlamları ile namaz surelerini okudular. Program Karslıoğlu Kur’an Kursu öğrencilerinin ilahi konserleriyle devam ederken, bilgi yarışması, hatim duası ve ödül töreniyle son buldu.

Editör: TE Bilişim