Yozgat’ın her geçen gün büyüyüp, gelişen üniversitesine ait Erdoğan Akdağ kampus alanı içinden geçen kara yolu öğrenciler için ciddi anlamda tehlike oluşturuyor. Neredeyse her yıl karşıdan karşıya geçmek isteyen öğrencilerin ezilmesi ile sonuçlanan feci kazaların yaşandığı yolun son kurbanı kampusten karşı tarafta bulunan yurduna gitmek isteyen bir erkek öğrenci oldu.
ÖĞRENCİ OTOMOBİLİN ALTINDA KALDI
    Dün dersten çıkışta kampus kapısı girişinden hemen karşı tarafta bulunan yurduna gitmek isteyen erkek öğrenci yoldan gelen otomobilin çarpması sonucu yaralandı.
    Otomobilin altından kalan öğrenci yaralı bir şekilde Yozgat Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Öğrencinin burnunda kırıkların, başında, bacağında yaraların meydana geldiği belirtildi.
3 KIZ ÖĞRENCİ DE KAZA YAPMIŞTI
    Geçtiğimiz yıl aynı yol güzergahı üzerinde yine aynı şekilde üç kız öğrenci otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanmıştı.
    Yurtlarından kampus alanındaki fakültelerine gitmekte olan kız öğrencilere Yozgat’tan Kayseri istikametine gitmekte olan bir otomobil çarparak yaralanmalarına neden olmuştu.
REKTÖR VE YÖNETİCİLER
SEFERBER OLDU
    Son olarak bir erkek öğrenciye otomobilin çarptığı haberini alan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ve üniversite yöneticileri Yozgat Devlet Hastanesi’ne gelerek öğrencinin durumu ile yakından ilgilendiler.
    Tedavisi devam eden öğrenciyi rektör yardımcıları yalnız bırakmazken Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar da sık sık ziyaret ederek, öğrencinin durumu ile yakından ilgileniyor.
DAHA KAÇ CAN YANACAK?
    Daha önce de aynı yol güzergahı üzerinde benzer kazaların meydan gelmesi karayolunun kampus alanından çıkarılması gerektiği gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.
    Memleketlerinden istikballeri için Yozgat’a gelerek üniversite eğitimi alan gençlerin bu şekilde kazalara maruz kalması yürekleri sızlatıyor. Kampusu ikiye bölen kara yolunun başka bir güzergaha taşınması noktasında yetkililerin sorumluluğu bir kat daha arttı. Öğrencilerin canlarına kast eden bu yolun öğrenci sayısı her geçen gün artan Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampus alanını ikiye bölen yolun daha başka canlara mal olmaması için bir an evvel harekete geçilmesi gerekiyor.
Editör: TE Bilişim