Kadışehri ilçesinde yapılan bu çalışmanın yerel kalkınmaya örnek teşkil edeceğini ifade eden Vali Yurtnaç, “Bu proje, köyden kente devam eden göçü tersine çevirecek bir proje. Bu tür çalışmalar tüm ilçelerimize örnek teşkil etmeli ve her ilçemizde uygulamaya konulmalı. Bu konuda yapılacak olan çalışmalara her türlü desteği vereceğiz. Kimsenin yeni bir keşif yapmasına gerek yok. Tarım ve hayvancılıkta ilerleyecek olan Yozgat’ta bu tür proje destekleri ile emek yoğun sanayi ile işsizliği önleyip göçü tersine çevireceğiz” dedi.
Kadışehri’nde yaşayan insanların bu projeden oldukça memnun olduklarını belirten Vali Yurtnaç, “Vatandaşlarımızın bu projeden memnun olmaları bizleri de sevindirdi. Bu örnek projeyi tüm ülkeye tanıtarak özellikle miras yoluyla parçalanmış ve ekonomik değerini kaybetmiş toprakların yeniden ekonomiye kazandırılmasını sağlayacağız” diye konuştu.
Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay ise, bu örnek çalışmayı yapanları tebrik ederek, Kabalı Projesini Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a bizzat sunacağını, projenin bölge geneline yayılmasının da çok önemli olacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim