Yozgat denilince akla gelen Sürmeli Türküsünün hikayesini oyunlaştırarak, yeni nesillere aktarmaya çalışan Tiyatro Sürmeli, yerel kültür donelerini tiyatro sanatının incelikleriyle işleyip sanatseverlerle buluşturuyor. İki perdelik müzikal oyunda, sevdiği kızı alamayan Sürmeli Bey’nin Yozgat’tan Akdağmadeni ilçesine olan yolculuğu ile başından geçen olayları yerel karakterler marifetiyle anlatıyor. Mahalli Sanatçımız Faruk Keşke ise seslendirdiği Yozgat türküleriyle oyuna renk katıyor.

Oyun yazarı ve yönetmeni Soner Tumgan, ''Tiyatro Sürmeli olarak bu yıl 16. yılımızı kutluyoruz. Bu yıl diğer yıllara göre biraz daha zor geçti. Kültür Merkezinin tadilata girmesi, gerek prova alanımızın olmayışı, gerekse salon yetersizliği bizleri oldukça zorladı. Tiyatro oyunları sergilemeye çokta elverişli olmayan salonlarda oyunumuzu sergilemeye çalışıyoruz. Bilal Şahin Kültür Merkezi kiraladık 1 hafta buradayız. Sahnesi olan okullarda sergiledik, sergilemeye devam ediyoruz. Turne Programı kapsamında Yerköy, Sorgun, Akdağmadeni ilçelerimizde oyunlarımız sergilenecek. Son olarak da Üniversitemiz küçük salonunda Bozok Üniversitesi Tiyatro Topluluğunun misafiri olarak küçük salonda fakülte öğrencilerimize özel seanslar düzenleyeceğiz. Halkımızın oyuna ilgisi büyük ama salon inanıyorum ki Belediye Başkanımız Sayın Kazım Arslan eski büyük sinemayı tekrar restore ederek hizmete açar. Kültür müdürlüğünün salonu tekrar hizmete açar. Bizde bu sayede kendi imkanlarımızla seyircilerimizle buluşmaya devam eder'' dedi.
Soner Tumgan’ın yazıp yönettiği oyunun, Sanat yönetmenliğini Elif Tumgan, Dekor tasarımını Yozgat Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Kostüm tasarım ve uygulamasını Patiska tasarım ve Nostalji Sanat Merkezi Seda Götturmuş, Muhammet Kürtüloğlu, Grafik tasarımını Hakan Ekinci, Teknik Yönetmenliğini ise Hacı Hatipoğlu üstlendi. Dersini almışta ediyor ezber adlı tiyatro oyunu Bilal Şahin Kültür Merkezinde hafta boyunca halka ücretsiz olarak sergilenecek.

Editör: TE Bilişim