Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü ile kuruma kayıtlı işsizlerin kendi işlerini kurmaları amacıyla girişimcilik eğitimi düzenlenecek.
    Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunması, arttırılması, geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programlarının verilmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin KOSGEB ile Türkiye İş Kurumu arasında protokol imzalandı.
    İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, protokol gereği, İŞ-KUR'da kayıtlı işsizlere yönelik olarak kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmak amacıyla girişimcilik eğitimleri düzenleneceği, bunun için de Yozgat ve 3 ilçede 24 Kasım'dan itibaren kursların başlatılacağı bildirildi.
    Yozgat merkez, Sorgun ve Yerköy'de 30'ar kişilik 3 grup, 26 kasım 2010 tarihinde de Yozgat merkez, Boğazlıyan da 30'üar kişilik 2 grup olmak üzere toplam 5 grup eğitimlerin başlatılması için sözleşme imzalandı.
    Girişimcilik eğitim programına katılacak olanların İş Kurumu'na kayıtlı olmaları gerekiyor. 18 yaşını  tamamlamamış, en az ilköğretim okulu mezunu veya iş kurmak istenilen alanda geçerli bir sertifika ya da belgeye sahip, kurumca düzenlenen girişimcilik eğitimine daha önce katılmamış olanlar, 11 Kasım'da Sorgun ve Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odalarında, 12 Kasım'da da Yozgat Merkez İş-Kur ve Yerköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda kursiyer seçimleri yapılacak.
Editör: TE Bilişim