Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) İş-Kur ve KOSGEB işbirliği ile açacağı 'Girişimcilik Eğitimleri' programı, hem kendi işini kurmak isteyenlere eğitim hem de hibe destekli faizsiz kredi imkanı sağlayacak.
    TSO Başkanı Metin Özışık, yaklaşık bir ay sürecek Girişimcilik Kursu'na, Yozgatlı işsizlerin, kendi işinin sahibi olmak isteyenlerin müracaat etmesini istedi.
    “Eğitim kapsamında kendi işini kurmak ve işgücü piyasasına dahil olmak isteyen işsizlerimizin eğitilmiş girişimciler olarak işlerini kurmaları amaçlanmaktadır” diyen Özışık; “Bilindiği gibi her gün yeni işyerleri açılmakta ve çok kısa sürelerde kapanmaktadırlar. Kısa sürelerde açılıp kapanan bu işletmelerin ekonomimize olan yükleri küçümsenemeyecek orandadır. Ekonomimiz bu yükü kaldıramamaktadır.
    Kursiyerlerimiz; iş kurma konusunda daha bilinçli olacaklar, iş fikrini nasıl geliştireceklerini, işlerini nasıl kuracaklarını, finans kaynaklarına hangi kanallardan ulaşacağını ve pazara girme ve tutunmanın nasıl olacağını bu kurslarda öğreneceklerdir” dedi.
SERTİFİKA ALANA BÜYÜK DESTEK!
    Kurs sonunda sertifika alanların KOSGEB'in yeni girişimci desteğine müracaat etme hakkı kazanacağını belirten Özışık; “KOSGEB'in yeni girişimci desteğini müracaat etme hakkı kazananlar; 27 bin TL hibe ve 70 bin TL faizsiz kredi kullanma imkanına da kavuşmuş olacaklardır” dedi. Özışık; “Bu kursla; bir taraftan bilinçli girişimciler yetiştirip kısa sürede kapanan işletmelerin ekonomi üzerindeki yükünü hafifletmeye çalışırken diğer taraftan da girişimcilerimizi hibe ve faizsiz kredi kaynağına ulaştırarak maliyetlerini azaltmış, pazara ayakları daha sağlam yere basar halde girişlerini sağlamış olacağız”dedi.

Editör: TE Bilişim