Yozgat Belediyesi, park ve bahçeler müdürlüğü emrinde çalışan personele yönelik ''Bahçıvancılık'' kursu açtı. Kursun ilk gününe Belediye Başkanı Yusuf Başer de katıldı.

            Belediye Gençlik Merkezi Salonu'ndaki kursun başlaması nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Yusuf Başer, ''Yozgat içinde yeşil değil, yeşil içinde bir Yozgat anlayışı ve vizyonu ile hareket ettiklerini'' belirterek, bir yandan bu doğrultuda çalışmalar yaparken, diğer yandan da imar planında yeşil alanların ve dikilen ağaçların bakımını, korumasının yapıldığını bildirdi.

            Başer, ''Bitkisel bakım ve üretim özel bilgi, beceri isteyen bir konu olup, üretim, yetiştirme, budama, ilaçlama, çapalama gibi konular bilinmeden yapılırsa hem bitkilere zarar verir, hem de estetik olarak hoş olmayan görüntüler ortaya çıkar'' dedi.

            Bir yandan daha yeşil ve güzel bir Yozgat için diğer yandan da yeşil alan tesisi, bunların bakım çalışmalarını sürdürürken, eğitim çalışmalarının da aksatılmadığının altını çizen Başer, şöyle konuştu:

            ''Bu amaç doğrultusunda açmış olduğumuz bahçıvanlık kursumuzda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelimiz, toprak yapısı, seracılık, budama, gübreleme, ilaçlama, peyzaj düzenlemeleri gibi birçok konuda temel bilgilere sahip olacaklardır.

            Bu kurstan sonra arkadaşlarımızın bitkileri daha yakından tanıyarak daha güzel, yetiştirme, bakım ve uygulama tekniğine sahip olmalarını amaçlıyoruz.''

            Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu kursların her yıl değişen, gelişen teknikleri öğrenmek amacıyla devam edeceğini, kurs sonunda kursiyerlere bahçıvanlık sertifikası verileceğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim