İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Esenler Belediyesi, Anadolu ajansı ve Sorgun Belediyesinin katkıları ile düzenlenen serginin açılışına; Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Çiğdemli Belediye Başkanı İsmail Biçer, Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Metin Gezer, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, İl genel meclis üyeleri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Aktaş, İlçe Müftüsü Meftun Ballı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Üzeyir Arslan, , Mevlüde Ahmet Doğanay Fen Lisesi Okul Müdürü Mustafa Kaya, Öğretmenler ve Öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Anadolu Ajansı Muhabirlerinin çekmiş olduğu 15 Temmuz Darbe Girişimi fotoğraflarının ve darbe gecesi şehit vatandaşların resimlerinin bulunduğu sergi yoğun ilgi gördü. 1 hafta açık kalacak olan sergide 60 tane şehit fotoğrafı ve 51 tane darbe girişimi görüntüsü bulunuyor. 
Belediye Başkanı Ahmet Şimşek serginin açılışında yaptığı konuşmada, medyanın, toplumları bilgilendirme ve algıların oluşması açısından çok önemli bir kaynak olduğunu söyledi. Günümüzde toplumların, bilgi bombardımanı altında hangi haberin doğru, hangi haberin yanlış olduğunu ayırt edemediğini ifade eden Şimşek, şöyle konuştu: "Toplumları doğru bilgilendiren kaynaklar büyük önem arz etmektedir. AA'nın da bu işlevi en iyi şekilde gördüğünü düşünüyoruz. Muhabir arkadaşlarımız, ölümü göze alarak, büyük zorluklar altında görev yapmaktadır. Böylece hem içeriden hem de dışarıdan oluşturulan o yanlış algıyı, psikolojik savaşı ve harekâtı sona erdirmekte, oluşturulan yanlış algıyı da ters yüz etmektedir. Bazı arkadaşlarımız savaş bölgelerinde can vermiştir. 15 Temmuz'da mermiler üzerlerine yağmıştır ama ölümü göze alarak görev yapmışlardır. Bu fotoğrafları sergilememizi sağlayan AA muhabirleri, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Esenler Belediyesinin emekleri yadsınamaz, milletimizin hafızalarına kazınan bu görüntüler yıllar sonra bile vatanına milletine nasıl sahip çıkılır sorusunun cevabı olacak "
Mevlüde Ahmet Doğanay Fen Lisesi Okul Müdürü Mustafa Kaya da AA foto muhabirlerinin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çektikleri fotoğraflardan oluşan serginin 1 hafta boyunca ziyarete açık olacağını belirterek, bir tarih yazılı bu fotoğrafları herkesin görmesi gerektiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Çiğdemli Belediye Başkanı İsmail Biçer, Saraykent Belediye Başkanı Ahmet Öçal’ın kurdele kesmesi ile serginin açılışı yapıldı.  Davetliler daha sonra sergiyi gezerek böyle bir sergi açılmış olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim