Fidan dikimi törenine Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara, Bozok Üniversitesi Rektörü Tamer Uçar, Kızılay Kan Merkezi Doktoru Selçuk Cansız ve ilgili kurum personelleri katıldı.
Kampus alanının yapılaşma olmayan kısımlarını yeşillendirmek için yapılan fidan dikiminde yaklaşık 10 bin fidan toprak ile buluştu. Kayseri Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara 2012 yılında imzalanan protokol gereği kampusteki projelendirme çalışmalarının tamamlandığını daha sonra ise 20 hektarlık bir alanda çalışma başlattıklarını söyledi. Ahmet Kara fidan dikiminin gerçekleştiği alanda toprak işlemesinin tamamlanarak, dozerlerin çalışma gerçekleştirdiğini ve teraslama yapılarak söz konusu çorak alanı fidan dikmeye uygun hale getirdiklerini belirterek “Bu alanda şu anda 200 bin fidan dikimi tamamlanmış durumda. Bu bölgede mavi ladin, sedir, karaçam fidanları, badem ve meyve fidanları kullanılıyor. İnşallah burası beş on sene sonra orman havasına bürünmüş olacak” dedi.
Rektör Tamer Uçar ise, “Bir Kan, Bir Fidan” kampanyası çerçevesinde yapmış olduğumuz bir ağaçlandırma çalışmasıdır. Yozgat’ta bu yıl 9 bin 600 ünite kan toplanmış. Bu veri yaklaşık 10 bin ve üzerinde bir fidan dikimi olarak karşımıza çıkıyor. Bu projenin sadece kampüsümüzün güzelliğine yönelik değil, hem çevre bilincine ilişkin hem de öğrencilerimizin doğaya bağlılıklarını artırma adına yapılmış bir proje olduğunu düşünüyoruz. Bölge müdürümüzün yakın ilgisi ve desteği için kendisine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 
Yozgat Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru Selçuk Cansız  ise “Bir Kan Üç Can, Bir Kan Bir Fidan” kampanyasının Türk Kızılay’ı ile Orman Bakanlığı arasında bir protokolle yapıldığını ifade ederek “ Biz Yozgat Kan Bağış Merkezi olarak bu yıl 9 bin 600 ünite kan almış durumdayız.  Bu vesile ile 10 bin ağaç dikimi gerçekleştirilecek. Bu proje her yıl devam edecek.  Kan veren bir kişi hem üç can kurtarmış hem de karşılığında bir tanede fidan dikimine vesile olmuş oluyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim