Bursa’da Yozgatlılar tarafından düzenlenen etkinlik Roman kültürünü Roman müziğiyle, Erzurumlu Erzurum müziğiyle, Sivaslı Sivas müziği ile yaşarken, Yozgatlı da Yozgat müziğiyle, folkloruyla, insanıyla ve kültürüyle yaşadı. Bursa’da faaliyet gösteren Bursa Yozgat ve İlçeleri Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dünyadaki tüm Yozgatlılara gurur veren örnek bir organizasyonla Bursa’da yaşayan tüm insanların gönülleri fethetti.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sena Kaleli, “Ben Anadolu’yu karış karış geziyorum, Yozgat’a binlerce kez yolum düştü. Kültürünüzün bu kadar etkileyici, insanınızın bu kadar sanatsever ve folklorünüzün bu kadar zengin olduğunu bilmiyordum” ifadeleri ile geceye dair izlenimlerini paylaşırken, Dernek Başkanı Ömer Uslu’ya, Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Mihriban Ünal, Deniz Özdemir, Alper Altan, Selami Gönülalan, Sedat Yeşil ve İhsan Polat’a teşekkür etti.
Birleşmiş Milletler Sosyal Ödüller Şurası tarafından Dünyadaki kültür değeri insanlara verilen Puşkin edebiyat Ödülü Sahibi Prof. Dr. Hayrettin İvgin ve ünlü fotoğraf sanatçısı Gazeteci Orhan Çınar “Bu derneğin faaliyetlerini gittiğimiz her yerde örnek göstereceğiz” açıklamasında bulundu.

Tarım Orman ve Köyişleri eski bakanlarından Lütfullah Kayalar dernek yönetimine ve katılımcılara “işte bizi ve Yozgatımızı böyle gururlandıracaksınız, emeği geçen herkesin alnından öpüyorum” açıklamasında bulundu.
Yozgatlıların programına Bursa’dan siyaset, sanat, basın ve iş dünyasının ilgisi yoğun oldu. Yozgat Belediyesi Nida Tüfekçi korosu ve Karacalar Köyü Halk Oyunları ekibi sergiledikleri türküler ve halaylarla muhteşem kalabalığı adeta yerlerine çiviledi.
Bursa’nın sevilen sanatçılarından Fatma Bulut, Reyhan HAS, Necmi Tavukçuoğlu, Yağmur Uygur, Züleyha Savaş, Mesut Tuncer, Mehmet Yaşa ve Osman Çiçek doyumsuz türküleriyle programa renk katarken, küçük sanatçı Yozgatlı Orkun Özdemir, sesi ve sazıyla tüm salonu mest etti.
Bursa’lı organizatör ve edebiyatçı İlknur HAYIRLI ŞEN, program o kadar güzel ki, ayrılmam gerekiyor, ayrılamıyorum derken, hemşerilerimizin bir kısmı türkülerimize, şivemize, ikramlarımıza ve unutulmaya yüz tutmuş kültürümüze ilişkin ilk defa böyle bir kapsamlı  faaliyet olduğunu yaşlı gözlerle ifade etti.

Program sunucusu Gazeteci Yazar Rıfat Çakır’a sarılarak ağlayan bir hemşerimiz, ise “İşte Yozgat bu, Yozgatlı bu, Yozgatlıların etkinliği böyle olmalı, Bursa bizi böyle tanımalı” diye bağırarak sarıldı ve dernek yöneticilerine teşekkür etti.
Program sonunda Abdurrahman Özdemir tarafından Yozgat’ın muhtelif yerlerinde çekilmiş memleket resimlerinin işlendiği ipek çuhalı panolar ve estetik buketlerde çiçeklerden oluşan ödüller verildi. Yöremize ait giysileriyle konukları ağırlayıp uğurlayan öğrenci kızlar herkese kavurga paketleri dağıttı. Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Alper Altan yaptığı konuşmada, Bursa’da faaliyet gösteren Yozgatlı esnaflarımız ve tüm hemşerilerimizin eğitim, meslek ve teknik kapasiteleriyle ilgili envanter çalışmaları yaptıklarını, ticarete, istihdama, kültüre, sanata ve her türlü beklentimizle  Yozgat’ımıza katkı sağlayacak değerlerimizin söylemlerini icraata çevirmeleri için takipçi olacaklarını Bursa’daki Yozgatlıların  sesi, nefesi ve özlemlerine deva olacak kültür faaliyetleri içinde bulunacaklarını söyledi.

Programa Kocaali’den katılan edebiyat camiasının bilge kalemi Üstat Aysen Akdemir övgü dolu sözlerle Yozgatlıları onurlandırırken, Eski Milletvekillerinden Faruk Ambarcıoğlu dernek yönetiminden kendi yapacakları bir organizasyon için bu faaliyetin örneğini istedi.
Hiçbir siyasi konuşmaya ve Yozgat adına faaliyet yürüten başka derneklerin eleştirisine izin verilmedi. Kuru kalabalıktan ziyade Yozgat’a katma değer katacak işçi, memur, akademisyen, iş adamı, eğitimli, eğitimsiz fakat iyi niyetli, nitelikli tüm Yozgatlıların kolumuza girmesine izin vereceğiz dediler.

Editör: TE Bilişim