Yaklaşan genel seçimler öncesi ilk seçim heyecanı Bozok Üniversitesi’nde bu gün yaşanacak. Bozok Üniversitesi’nin 4 yıllığına yönetici koltuğuna seçilecek ismin belirleneceği kader seçimi Yozgat’ın geleceği adına da kader niteliği taşıyor.  Rektör adaylarının isimleri şöyle; Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Prof. Dr. Feyzullah Türkmen, Prof. Dr. Recep Şahingöz, Prof. Dr. Salih Karacabey, Prof. Dr. Tamer Uçar rektörlük seçimlerine katılacak. 
Gizli oylama ile yapılacak seçimde oy veren öğretim üyeleri oy pusulasına yalnız bir isim yazabilecek. Seçim öncesi bu günkü toplantıda öğretim üyelerinin en az yarısının hazır olması aranıyor. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantı kırksekiz saat ertelenerek ve nisap aranmaksızın seçim yapılır. Geçerli oylara göre en çok oy alan altı kişi aday olarak seçilmiş sayılıyor. 
Belirlenen rektör adaylarından Yükseköğretim Kurulunun seçeceği üç aday atanmak üzere Cumhurbaşkanı'na sunuluyor. Cumhurbaşkanı bu üç adaydan birini rektör olarak atayacak. Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil eden rektörlerin görev süresi dört yıl. Süresi sona erenler iki dönemden fazla rektörlük yapmamış olmak kaydıyla yeniden rektör olarak seçilip atanabilirler.

Editör: TE Bilişim