BOZOK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, üniversitedeki gelişmeleri değerlendirirken, ‘atılım ve büyüme’ sürecinde olduklarını söyledi. Erdoğa Akdağ Kampüsü’ndeki Rektörlük binasında gazetecileri ağırlayan Karacabey, üniversitenin içinde bulunduğu durum ile birlikte geleceğe yönelik hedefleri hakkında bilgiler aktardı. Rektör Karacabey, üniversitenin huzurlu bir üniversite olduğunu, genç bir üniversite olması nedeniyle doğal olarak Türkiye’deki 90 yıllık üniversitelerle denk olmadıklarının altını çizdi. Bozok Üniversitesi’nin kıyası kendisiyle yaptığını aktaran Rektör Karacabey, “Kendi kendimizle kıyas yapıyoruz, dün nasıldık bugün nasılız bunun hesabını yapıyoruz” dedi.
SAYI ARTTI AMA
Rektör Karacabey, 2015 yılında göreve başladığında üniversitede 27 profesör, 33 doçent, 180 yardımcı doçent olduğunu, bugün bu sayının 35 profesör, 45 doçent, 245 yardımcı doçente çıkartıldığını belirtti. Karacabey, akademisyen sayısında artış olmasına rağmen eksikliğin bulunduğunu ifade ederek, arzulanan akademisyen sayısına erişilememesini 2006 yılında tüm vilayetlere devlet üniversitelerinin açılması, vakıf ve özel üniversite sayılarının da artış göstermesinden kaynaklı olduğuna dayandırdı.
ÇAĞRIDA BULUNDU
Bozok Üniversitesi Rektör Salih Karacabey, 2015 yılında Türkiye’deki tüm üniversitelerde bin 200 Yozgatlı akademisyenin görev yaptığını hatırlatarak, bu akademisyenlerin bir kısmına Bozok Üniversitesi’nde çalışmaları yönünde teklifte bulunduklarının altını çizdi. Karacabey, yapılan teklife Yozgatlı akademisyenlerin olumlu yanıt vermediğini ifade ederek, “Çünkü bize gelmek isteyenlerin lojman talebi var bizde lojman yok, batı vilayetlerinden gelenler şehrin sosyal ve kültürel olanaklarını beğenmiyor, doğu illerinden gelenlerde maaşlarında düşüş meydana geliyor. Yozgat’ın kendi evladı kabul etmeyince de diğerlerine bir şey diyemiyoruz” dedi.
GÜNCELLEYECEĞİZ
Rektör Karacabey, Bozok Üniversitesi yüksek-okulları ile meslek yüksekokul larında nitelik ve kaliteyi artırmaya çalıştık-larına vurgu yaparak, mesleki hayatta yeri olmayan, talep görmeyen bölümlerin kapatılarak, günümüz dünyasında ve gelecekte ihtiyaç duyulan alanlarda yeni bölümler açılacağını anlattı. Bu kapsamda Sorgun’da optisyenlik bölümü, Yerköy’de İnfaz Koruma Memurluğu bölümlerini açtıklarını kaydeden Karacabey, “Bu sene bu okullarımıza direk geçişler kaldırıldığı için öğrenci sayısında düşüş meydana geldi. Bu okullarımızda bölümlere dair güncelleme ve çağa ayak uydurma çalışması yapacağız” diye konuştu.
KATKIMIZ VAR
Rektör Karacabey, Bozok Üniversitesi’nin büyümeyi sürdürürken şehre katkısının da büyüdüğünü vurguladı. Karacabey, Üniversitenin yaklaşık bin 600 akademisyen ve idari kadrosuyla ve 18 bin öğrencisiyle şehre yaklaşık yılda 400 milyonluk bir girdi sağladığını aktararak bu katkının her geçen yıl arttığını sözlerine ekledi.   
•HABER: Mustafa TEKER•

Editör: TE Bilişim