Bozok Üniversitesi tanıtım filmi gösterimi ile başlayan tören de Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar açılış konuşması yaptı. Bozok Üniversitesi’nin salt eğitim-öğretim yapan bir üniversite olma rolünü reddederek, aynı zamanda bilgi ve bilim üreten; bilginin ticarileştirilmesi ile üretilen akademik deneyim ve bilgi birikimini yayın, yayım, buluş ve patent gibi vasıtalarla toplumsal yarara dönüştüren; ulusal ve uluslararası arenada adından söz ettiren bir üniversite olma karalılığını  sürdürdüğünü belirten Rektör Tamer Uçar  2014-2015 akademik eğitim-öğretim yılının başta akademisyen ve öğrencilere hayırlı ve uğurlu olması temennilerinde bulundu.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ise 2014-2015 Akademik yılının hayırlara ve başarılara vesile olmasını temenni ederek sözlerine başlayarak“Umuyorum ki bu sene her seneden daha verimli olacaktır. İki yıl önce 8 bin öğrencimiz vardı şimdi 14 bin’e ulaştı.  Bu artış bundan sonrada devam edecektir. Bozok Üniversitesinin yerleşim alanı, hızlı tren ile kesişmesi ve gelişen bir Yozgat’ta konum itibari ile geleceğinin güzel olacağını düşünüyorum.  Ben akademik personelimize ve Bozok Üniversitesini tercih eden öğrencilerimize teşekkür ediyor.  Yeni eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Bozok Üniversitesinin her geçen yıl büyüdüğünü ve geliştiğini söyleyen Vali Yazıcı “Bozok Üniversitesinin bir yıl önceki haliyle, şimdiki hali arasında çok büyük farklar var.  Yozgat’ın her alanı şantiye alanına döndü. Bunların başında da Üniversitemiz geliyor.  Bizler siz sevgili öğrencilere Yozgat’ta ki yaşantınızın güzel geçmesi noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.   Özellikle hanım kardeşlerimizin işine çok yarayacak bir yaşam merkezi yapıyoruz.  Kadın Termal Aqua ve Spor Kompleksi yapacağız. Orası bir yaşam merkezi olacak. Orda 7-8 saat geçirilebilecek. Sadece hanımlara has, örfe ve adete uygun güneşlenme ünitesi dahil olmak üzere içerisinde her türlü sosyal aktivitenin yapılacağı bir tesisi sizlere hediye edeceğiz. Tabi beyler için de yüzme havuzu bitmek üzere. Ayrıca 1700 dönüm alan üzerine yaptığımız, yapacağımız Spor Vadisi de büyük bir hızla devam ediyor. Bunlar da Yozgat’ı daha fazla sevmenize, Yozgat’ta daha fazla kalmanıza vesile olacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar  “Değişen Dengeler ve Yeni Türkiye” konulu akademik yılın ilk dersini verdi. Dersin ardından gerçekleşen plaket töreni ile program sona erdi.
Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Abdulkadir Yazcı, Belediye Başkan Kazım Arslan, İl Jandarma Alay Komutan Selçuk Yıldırım, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, daire müdürleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilişim