Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüs alanındaki fiziki gelişimiyle birlikte diğer alanlarda da gelişimini sürdürüyor.
     Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli yaptığı açıklamada, son 4 yıl içinde büyük gelişme gösteren üniversitenin başta Erdoğan Akdağ Kampüs alanında olmak üzere bağlı fakültelerin sayılarının artırıldığı, öğrenciye hizmet verecek sosyal alanların inşaatlarının da hızla devam ettiğini bildirdi. 2010 yılı itibariyle üniversite bünyesinde toplam 7 fakülte, 3 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu, 1 Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 3 Enstitünün bulunduğunu vurgulayan Varinli, ''Üniversitemiz bünyesinde lisans düzeyinde 45 bölüm, yüksek lisans düzeyinde 11 anabilim dalı, 1 doktora programı, 1 bilimsel hazırlık programı, Yüksek Okul düzeyinde 8 bölüm, Meslek Yüksek Okulu düzeyinde 32 programla gerçekleşen yeni kayıtlarımızla öğrenci sayımız yaklaşık 8 bin 100'e ulaşmıştır'' dedi.
     Yönetim olarak eğitim öğretimin alt yapılarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Varinli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     ''Bu kapsamda fakültelerimizden inşaatı tamamlanan ve teslimi yapıldıktan sonra eğitime başlayacak olan eğitim binamızın iç tefrişi ve çevre düzenleme çalışmaları devam etmektedir. 2009 yılında inşaatına başlanan Ziraat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ek binamızın inşaatları mevcuttur. 2010-2011 eğitim öğretim yılında Ziraat Fakültemiz Tarla Bitkileri bölümüne öğrenci kabul etmiş bulunuyoruz ve inşaatın bitiminin ardından tüm bölümleri ile öğrencilerimiz yetiştirilmeye başlanacaktır.''
     Varinli, İlahiyat ve Hukuk Fakülteleri kurulması için YÖK başkanlığına başvuruda bulunduklarını, iş adamı Bilal Şahin tarafından İlahiyat fakültesi binasının yapımının üstlenildiğini vurgulayarak, şöyle dedi:
     ''Üniversitemiz yönetimince nüfusu 10 bini geçen ilçelerde meslek yüksek okulu açılması planlanmaktadır. Bu kapsamda Yerköy ilçemize Adalet Meslek Yüksek Okulu ve Boğazlıyan ilçemize Meslek Yüksek Okulu kurulmuştur. Boğazlıyan ilçemizdeki okulumuzun inşaatı tamamlanmak üzeredir. Bu Yıl itibariyle Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulumuza ek kontenjanlar kapsamında öğrenci alacağız. Bu okulumuzun binası değerli belediye başkanımızın gayretleriyle kültür merkezi olarak yapılan binanın bağışlanması sonucu hizmete girmiştir. Sorgun ve Sarıkaya ilçesinde de açılması planlanan okulların temeli atılmıştır.
     Üniversitemizin eğitim öğretim altyapısı kadar sosyal tesislerin de yapımı için girişimlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda Erdoğan Akdağ kampüs alanında öğrenci ve çalışanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacakları dükkanların bulunacağı çarşı binasının çevre düzenlemesi devam ediyor. İşadamlarımızdan Erdoğan Akdağ'ın inşa ettirdiği üniversitemizin tüm sosyal ve kültürel etkinliklerinde hizmet verecek olan ve Orta Anadolu'nun en büyük kongre ve kültür merkezi olmaya aday Kongre ve Kültür Merkezimizin inşaatı devam etmektedir.
     Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kampüsü içerisine yaptıracağı eğitim tesisinin inşaatı tamamlanmak üzeredir.''
BÖLGESEL KALKINMA SEMPOZYUMU
    Bozok Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Bölgesel Kalkınma Sempozyumu yarın başlayacak.
     Bozok Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 9 Ekim tarihine kadar devam edecek olan sempozyum Çankaya Üniversitesi ve Baia Mare North University işbirliği ile Grand Eser Otelde gerçekleştirilecek. Sempozyumun başlaması nedeniyle yarın saat 09.00'da Grand Eser Otel'de tören yapılacak.
ÜNİVERSİTEYE
AKADEMİSYEN ALIMI
    Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi alınacak akademisyenle ilgili duyuru Resmi Gazetede yayınlandı.
     Bozok Üniversitesi Rektörlüğü, Tıp Fakültesinin göz hastalıkları anabilim dalında görevlendirilmek üzere katarakt okuloplastik, kontakt lens konularında çalışmış ve uluslararası deneyime sahip, daimi statüde 1 profesör alacağını duyurdu. Adayların tüm bilgilere ''www.bozok.edu.tr'' adresinden ulaşabilecekleri vurgulandı.
ADALET MYO'YA ATAMA
    Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğüne atama yapıldı.
     Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü olarak ataması yapılan Yozgat Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Abdullah Şengönül görevine başladı. 2010-2011 yılı 2. kayıt döneminde öğrenci alınmaya başlanılan Adalet Meslek Yüksek Okulu eğitim öğretimini tahsis edilen Kültür Merkezi binasında yürütecek. Okul binası olarak tahsis edilen Kültür Merkezinde çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlanarak, eğitime hazır hale getirildi.
EK KONTENJAN
KAYITLARI
    Bozok Üniversitesinde ek kontenjan kayıt işlemlerine başlanıldı.
     Rektörlükten verilen bilgiye göre, üniversiteye bağlı fakülte ve yüksek okullara ikinci kayıt döneminde toplam 678 öğrenci kayıt yaptırabilecek.
     Buna göre Fen Edebiyat Fakültesi'ne 69, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne 22, Mühendislik Mimarlık Fakültesi'ne 30, Ziraat Fakültesi'ne 5, Sağlık Yüksek Okulu'na 1, Yozgat Meslek Yüksek Okulu'na 327, Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu'na 174, Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu'na 50 öğrenci alınacak.
Editör: TE Bilişim