Kuruluşunun 5. yılını dolduran Bozok Üniversitesi ikinci kez rektör adayını seçecek. Bu gün sabah saat 09:00’da başlayacak seçimlere 9 rektör adayı katılacak.

                Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ile birlikte 9 adayın yarışacağı rektörlük seçim süreci başlıyor. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ndeki seçimler sabah saatlerinde başlayıp öğleden sonra 15:00’e kadar devam edecek.

9 REKTÖR ADAYI!

                Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne şuana kadar şu isimler aday oldu: “Prof. Dr. İnci Varinli, Prof. Dr. Ali Gülümser, Prof. Dr. Tamer Uçar, Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, Prof. Dr. Nevzat Külcü, Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Prof. Dr. Ali İrfan İlbaş, Prof. Dr. Hakkı Acun, Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç.''

124 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OY KULLANACAK

                Bozok Üniversitesi bünyesinde görev yapan 124 öğretim görevlisi üniversitenin geleceğine yön verecek yeni rektör adayını seçmek için sandık başına gidecek.

                Saat 15:00’de sona erecek oy verme işleminin ardından 9 aday arasından ilk 6’ya girenlerin isimleri YÖK’e gönderilecek.

                18 Nisan günü YÖK, 6 rektör adayı arasından 3’ünü Köşke gönderecek.

SON KARAR CUMHURBAŞKANININ

                Bozok Üniversitesi Rektörü İnci Varinli’nin ataması dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından yapılmıştı.

                Bu kez de YÖK tarafından gönderilen 3 isim arasından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül atama yapacak.

                Normal şartlar altında seçim tamamlanır, bu gün yapılacak oylamaya 124 öğretim üyesinin yarısından bir fazla katılım olursa Bozok Üniversitesi’nin 2. rektörünün ataması için geri sayım başlamış olacak.

Editör: TE Bilişim