Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şaban Güçlü,  Fakülte Dekanları, Genel Sekreter, Daire Başkanları ile çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şaban Güçlü “Kahraman milletimizle birlikte hür ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bizlere emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 76. Yıldönümünde saygı ile anıyoruz” dedi. 
 “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizlersiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve yaşatacak sizlersiniz” diyen Atatürk’e ve bıraktığı emanetlere karşı sorumluluklarımızı millet olarak unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle aziz vatanımızın al bayrağı gölgesinde şehit olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşları olmak üzere tüm güvenlik güçlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Okutmanlarından Sema Göndürü ise Atatürk’ün kişiliği hakkında yaptığı konuşmasında Atatürk’ün ölümünün üzerinden 76 yıl geçmiş olmasına rağmen düşünce ve eseri ile yaşamaya devam etiğine vurgu yaparak “Mustafa Kemal Atatürk ömrünü milletine adayacak kadar milletine aşık bir vatanseverdi. Ulusunun yalnız bağımsız olarak varlığını sürdürmesi değil her alanda çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması onun en büyük hedefi idi. M. Kemal Atatürk bunları arzularken asla hayalperest davranmazdı. “Biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz” söylemi bunun en bariz kanıtıdır. Zira ona göre akıl ve mantığın üstesinden gelemeyeceği hiçbir iş yoktu. Bu nedenledir ki hayata geçirdiği başarılı inkılapların temelinde de akıl ve mantık vardı. Ona göre bilim ve teknik hayatımıza hakim olmalıydı” dedi. 
Program, Üniversitemiz öğrencilerince Atatürk’ten anıların ve şiirlerin okunmasının ardından Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan müzik dinletisiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim