Yozgat’ın ticaret hayatına sağladığı katkılarla dikkat çeken Yozgat Bozkurt Gıda Limitet Şirketi, tüm dünyada uygulanan Unilever’in öncü olduğu “Sustainable Project” projesini başarıyla gerçekleştirdi. Bozkurt Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Bozkurt, çevreye duyarlılık adına yaklaşık 3 aydır devam eden programı başarıyla yerine getirdiklerini söyledi. 

Bozkurt, Türkiye’de çok az sayıda kuruluşun uyguladığı, Yozgat’ta ilk olan Yeşil Ofis uygulamasının detayları hakkında yaptığı açıklamada, projenin de ana temasını oluşturan sürdürülebilirlik konusunda kararlı olduklarının altını çizdi. 

Unilever’in tüm Dünya da öncü olduğu “Sustainable Project” Tüm Dünya’da efektif bir şekilde sürdürüldüğünü hatırlatan Bozkurt; “Unilever’in öncülüğünde ki bu projeye Yozgat Unilever olarak bizde gönüllü olarak katıldık ve çevreye duyarlılık adına yaklaşık 3 aydır devam etmekteyiz” dedi. 

Proje kapsamında şirket bünyesinde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Fatih Bozkurt, şunları söyledi: 

“Sürdürülebilirlik nedir sorusunun cevabı detaylı olarak araştırıldı. Gerekli dokümanların toplanması. Analizlerin yapılması ve buna uygun tedbirler alınması. Çevre iller ve kendi ilimizden ilgili makamların fikir ve görüşleri. Ve uygulamalı olarak projenin hayata geçirilmesi. Unilever önderliğinde başlamış olduğumuz bu çalışmamızda WWF-Türkiyeyönlendirmeleri doğrultusunda işyerimizi bu doğrultu ve yönergeler ile geliştimeye çalıştık.”

“Globalleşen dünya üzerinde maliyetlerin artması, Sosyalleşmenin tamamıyla yanlış anlamda kullanılması, iş hacimlerinin istenilen seviyede olmaması sürdürülebilirliği koruyamamamızdan kaynaklanmakta ve gün geçtikçe daha da geriye gitmektedir” diyen Bozkurt; 

“Yozgat Bozkurt Gıda olarak bu proje için detaylı planlama yapılmış olup gerekli önlemler alınmıştır. Bu proje ye münhasır şirketimizin tüm elektrik ve bilgisayar sistemi değişip gerekli tasarrufların sağlanması izlenmektedir. Çevresel etkiyi azaltmak için gerekli yerlerden malzemeler temin edildi ve kullanılmaya başlandı. Ofisimizde ki enerji tasarrufumuzu sağlamak adına gerekli adımlar atıldı ve şirket içinde ki altyapımız buna uygun hale getirildi. Hedefimiz bu altyapıyla birlikte ortalama yüzde 10 ile 15 kWh tasarruf sağlamaktır. Yapılan diğer bir çalışma ise sahadaki personelle iletişimi elektronik ortamda sağlamaktayız. Bundan dolayı seyahat ve telefon imkanlarından daha az faydalanıp maliyetlerimizi artırmaktayız. Yaşam koşullarını iyileştirmek konusunda gerekli olan adımlar şirketimiz tarafından atılmıştır. Bu konuda Unilever ‘in adil yaklaşım projesini benimsemekteyiz. Operasyonlarımızda insan haklarını daha fazla destekleyerek, genişletilmiş tedarik zincirinde insanlar haklarını ileri düzeye taşıyarak, sürekli olarak iyileşme yol haritamızı geliştirerek ve en iyi uygulamaları geliştirerek adil bir yaklaşımı teşvik edeceğiz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim