Bozkırda Altmışaltı’da yer alan hikâyeler özelde Yozgat ve genelde İç Anadolu bölgesini merkeze alan hikâyeler.
Hikâyelerinde okurların, kendinden çok şey bulacağını belirten Çiftci, “Bizim edebiyatımızda, Anadolu hep belli klişelerle anlatılmış, peşin fikirlere, önyargılara, ideolojilere kurban gitmiş. Ben, Anadolu’yu, ideolojinin kör bakışından uzak, nakışları, ayrıntıları atlamadan, en çok da kendi feraseti, sükûneti ve mizahıyla anlatmak arzusundayım. Bu açıdan bakıldığında İç Anadolu Türkiye’yi anlamak için oldukça önemli ipuçları barındıran bir bölge. İç Anadolu bu güne kadar ülkeyi yönetmiş siyasi kadrolara blok oylar vermiş dolayısıyla ülke yönetiminde etkisi büyük olagelmiş bir bölgedir. Yozgat ise bölge insanının zihin haritası okumak isteyen için önemli çıkışlar, işaretler, ipuçları barındırır.
Edebiyatımızda bu güne kadar Torosları anlatanlar vardı. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu anlatıldı, anlatılıyor. Ama İç Anadolu’yu anlatmak gayretine düşen, bunu kendine bir anlayış, bir yol olarak gören yazar çok az. Umudum ve duam İç Anadolu ve Türkiye’yi hikâyelerimle edebiyata yansıtmak” dedi.
İletişim Yayınları Önemli Bir Yayınevi olduğunu belirten Çiftçi, şunları söyledi:
“Bozkırda Altmışaltı’nın yayınevi Türkiye’de profesyonel olarak çalışan sayılı yayınevlerinden biri olarak görülüyor. Bozkırda Altmışaltı’nın ulusal anlamda önemli eserleri listesine alan yayınevinden çıkması oldukça önemli bir başarı olarak görülüyor. Kitap Mayıs ayı içerisinde okuruyla buluşacak.”

Editör: TE Bilişim