Bozdağ’ın genel kurulda divan başkanı olarak görev alması, yeni parti MYK’sında liste başında bulunması özellikle ‘Başkanlık Süreci’ ve ‘Yeni Anayasa’ çalışmalarında üstleneceği sorumluluğun da bir işareti oldu. 
AK Parti’de geçtiğimiz hafta sonu yapılan genel kurulda Binali Yıldırım partinin yeni genel başkanı seçilirken, dikkatler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a odaklandı. Bozdağ’ın parti MYK’sında liste başı olması, yeni dönemde sorumluluklarının artacağının da habercisi oldu.
Bozdağ, genel kurulda yaptığı kararlı konuşması ile siyasetin geleceğine yön verecek yeni oluşumdaki yerinin de habercisi oldu. Türk siyasetinde ismi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına konuşulan birkaç isimden biri olan Bozdağ’ın, Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa’nın oluşturulmasında birinci derecede rol alacağı kamuoyunda yer alan bilgiler arasında. 
Öte yandan hafta sonu yapılan olağanüstü kongreye Yozgat’taki teşkilatlar da olağanüstü bir katılım gösterdi. AK Parti Yozgat İl Başkanı Harun Lekesiz ve yönetim kurulu üyeleri ile ilçe teşkilat başkanları da katılım gösterdi. 

Editör: TE Bilişim