Partililere, “Siz yeminli AK Parti hasımlarının, AK Parti’ye sövmeyi marifet zanneden zavallıların söylediklerine bakmayın” diye seslenen Bakan Bozdağ, “Yürüdüğünüz yola bakın, gittiğiniz hastaneye, gittiğiniz adliyeye bakın, Yozgat’ın dağında taşında olan yatırımlara bakın. Toplu konuta bakın, üniversitesine bakın, doğalgazına bakın, hasılı etrafınıza bakın, emin olun her yerde Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarınızın AK Parti hükümetlerinin izini ve mührünü göreceksiniz. Yozgat’a yaptıklarımızı anlatacağız, bir anlattık, bir daha anlatacağız. Bıksalar da, usansalar da birileri biz anlatacağız. Çünkü milletimizin bu yapılanları görmesi, bilmesi lazım. Sanki bazı şeyler yüz senedir varmış gibi oluyor. Halbuki dün bunların hiçbiri yoktu. Yüksek hızlı tren, şehir hastanesi, üniversite diye bir şey yok, vali konağı diye bir şey yok, adliye sarayı, toplu konut diye bir şey yoktu. Bunların hepsi dünün yokları, bugünün varlarıdır. Sadece burada değil, ilçelerimizin her birinde de biz aynı şekilde hizmeti üretiyor, milletimizin emrine tahsis ediyoruz. Milletimize sunuyoruz, bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Yozgat’ın sadece merkezi ile değil ilçeleriyle de gelişip büyüdüğünü vurgulayan Bakan Bozdağ, “Şehir hastanemiz yoğun bir şekilde çalışmaları, imam hatip lisesi, hızlı tren, yollar ve havaalanı devam ediyor. Bundan sonra da hizmetlerimiz devam edecek. AK Parti hizmetin adıdır, yalanın, dolanın adı değildir. İnşallah Yozgat’ımıza Diyanet İşleri Başkanlığımız bir eğitim merkezi kuruyor. Başbakan yardımcılığımız döneminde bunu zikretmiştik. Şimdi 20 milyon lira bir para Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Özel İdare Müdürlüğü’ne aktarıldı. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak ve Yozgat’ta bir eğitim merkezini faaliyete geçireceğiz. Burada imam hatipler, müezzinler, Kur’an kursu öğretmenleri ve diğer Diyanet personeli hizmet içi eğitim alacaktır. Bu Yozgat’ımızın hem eğitim kültür hayatına ve ekonomisine büyük bir destek olacaktır. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bozok Üniversitesi’nin hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirten Bozdağ, “Üniversitemiz Yozgat’ta büyüyor, öğrencisiyle büyüyor, binalarıyla, teknolojisiyle ve ürettikleriyle büyüyor. Biz pek çok hizmetin vakit bulup da temelini atamadık. Şimdi üniversitemizde morfoloji binamızın inşaatı başladı, devam ediyor, üniversitemiz bir şantiyeye dönüşmüştür. Bu AK Parti’nin Yozgat’a verdiği değerin somut bir göstergesidir. İnşallah biz başka alanlarda da hizmetlerimizi de daha ileri götürme konusunda gayret ve çabamızı sürdüreceğiz. Yozgat bizim için son derece önemli, hepimizin evi, hepimizin yuvasıdır. Onun için Yozgat’ın her açıdan güçlü olması, Yozgat’ta siyaset yapan AK Parti kadrolarının temel hedefidir. Ankara’da yapılan işlerden Yozgat’ın hak ettiğini alması ve zamanında alması ve bunu vatandaşına yansıtması bizim birinci önceliğimizdir. Bunun üzerinde hassasiyetle duruyor, bundan sonrada durmaya devam edeceğiz. Onun için bu hizmetleri anlatmamız gerekiyor. İnsanlarımız hizmetleri biliyor fakat ne zaman yapıldığını unutmuş gibi, onun için bizim bunları defalarca anlatmamız, tekrar etmemiz lazım. Hizmet yok diyorlar, toplu konut var diyorum, yeni yapıldı deniyor, doğalgaz gelmiş, yollar yapılmış.

Ne zaman yapılmış? AK Parti zamanında, çok sayıda hizmet AK Parti zamanında yapılmış. Yaptıklarımızı anlatmazsanız onu sizden bilmezler, başkalarından bilirler. Zaman zaman söylüyorlar. Bunlar devletin görevi diyorlar. Bunların hepsi devletin görevi, hükümette devleti yönetiyor. Peki bunların görevi de bu devlet yeni mi kuruldu, 2002’de mi Türkiye kuruldu. Bölünmüş yolları, hastaneleri, üniversiteleri, yüksek hızlı trenleri yaptılar hayır mı dedik. Bizden öncekiler hükümet değil miydi? Yozgatlılar onlara oy vermediler mi? Niye yapmadılar madem devletin göreviydi. Biz devletin yapması gerenken asli görevleri ne ise onları hızlı bir şekilde yapıyoruz. Yozgat, eğitimde, adalette, emniyette, ulaşımda, sağlıkta, toplu konutta, çevrede çok büyük değişimleri yaşadı, yaşayacak. Bunları yapmak bizim borcumuz, bir lütuf değildir. Çünkü Yozgatlılar bunları yapmak için bize yetki verdi. Biz bu yetkiyi doğru bir biçimde bundan sonra da kullanmaya devam edeceğiz. Bizim işimiz milletimize hizmet etmektir. Bu hizmeti en iyi bilen kadrolar buradadır. İnşallah 2015 seçimlerinde, 2019’dan sonra da Yozgat AK Parti iktidarlarıyla yürümeye devam edecek ve hizmetlerin en güzelini almaya da devam edecektir. Bundan kimsenin endişesi asla olmasın” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim