AK Parti Yozgat İl Teşkilatının Bilal Şahin Kültür Merkezinde düzenlediği Eylül Ayı Danışma Meclisi Toplantısına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada muhalefet partilerini eleştirdi. AK Parti'nin siyasette değişimin öncüsü olduğunu ifade eden Adalet Bakanı Bozdağ, şöyle konuştu: “Değişim çok önemli siyasette değişimin öncüsü olan parti bizim partimiz AK Partidir. Pek çok yerde değişim için kavgalar var, değişim için kirli kirli oyunlar var. Bakıyorsunuz CHP’de kasetler devreye girdi, MHP’de kasetler devreye girdi. Çok hesaplar olabilir bunun arkasında ama öte yandan da bir noktayı görmemiz lazım partilerinin dizayn hesabını görmemiz lazım. Eğer siz normal usullerle değişimi doğru zamanda yapmazsanız o zaman değişmeyenlerden rahatsız olanlar değişim için başka yol arayabilir."

Türkiye’nin siyasetinden parti içinde ve ülke yönetiminde değişim ve dönüşümü en doğru biçimde anlayan ve uygulayan kadronun AK Parti kadroları olduğunu anlatan Bozdağ, şunları söyledi: "Dikkat edin ilk defa Türkiye’de bir lider, hem de en güçlü olduğu zamanda, sağlığının, yaşının, dinamizminin, birikimin tecrübesinin, başarısının ve hizmetinin zirvesinde olduğu bir nokta da değişimin önünü açıyor, sayın cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin cumhurbaşkanı oldu eğer aksi olsaydı da irade devam edecek 2015’te Türkiye’nin yeni bir şekilde yola devam etmesine fırsat vermek için üç dönem kuralı nedeniyle bir dönem ara verecekti. Bu büyük bir ahlak göstergesidir, büyük bir erdemdir ve Türkiye’de siyasetin kendini yenilemesi bakımından da son derece büyük bir örnektir. Ama maalesef diğer partilerde biz bunu göremiyoruz, seçimi kaybediyorlar hâla oturuyorlar. Kılıçdaroğlu, geldi geleli dikkat edin referandumu kaybetti, arkasından seçimi kaybetti. Arkasından, 30 martı kaybetti, arkasından 10 Ağustosu kaybetti, 4 seçimdir kaybediyor hala orada. Kendi kongresinde kendine oy vereceğim diye imza veren delegelerin dahi oyunu alamadı orada duruyor. Sayın Bahçeli de öyle kazandığı seçim yok, 13’ü 14 yaptı mı keyif alıyorlar. Seçim barajını kıl payı atladı mı kendilerini başarılı görüyorlar."

Muhalefetin Türkiye’nin iktidarına talip olmadığını anlatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’ye dair bunların hayalleri yok, projeleri yok, programları yok, o yüzden hepsinin derdi, pozisyon muhafaza derdi. Kendi pozisyonlarını koruyorlar ve orada duruyorlar. Ak Parti bu yönüyle Türkiye’nin muhalefeti için de köhnemiş siyaset anlayışı içinde bir yenileme fırsatı veren örnek parti olmuştur.”

Editör: TE Bilişim