Üniversite bünyesinde kurulan Yozgat Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Yozgat Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde hayata geçirilen Boz- Ok Okçuluk Kulübü’nün açılış programına Yozgat Vali Vekili Gökhan İkitemur, Yozgat Belediye Başkan Vekili Talip Karslıoğlu ve Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey katıldı.
Programın açılış konuşmasını Boz-Ok Okçuluk Kulübü akademik danışmanı Öğretim Görevlisi Barış Ünver yaptı. 
Ünver; “Milli ve manevi değerlerimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmak ve yaşatmak gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda kültürel değeri yüksek ve önemli olan ata sporumuz okçuluk, artık üniversitemizde hem öğrencilerimize hem de hemşerilerimize eğitim kursları ile öğretilecektir. Bu süreçte tüm kurumlarımızla iş birliği ve koordinasyon ile güzel bir çalışmayı hayata geçirme amacı taşıyoruz.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey konuşmasında ata sporumuzun yaygınlaşması ve dünya çapında daha üst sıralara yükselmesi için yapılacak olan bu tür faaliyetleri önemsediklerinin altını çizerek Bozok Üniversitesi olarak sporun her dalını desteklemek istediklerini kaydetti. 
Önümüzdeki eğitim öğretim yılı içinde Beden Eğitimi Yüksekokulu’na öğrenci alınacağına değinen Karacabey, yüksekokulumuzun faaliyete geçmesiyle birlikte ülkemize yeni yetenekler ve milli takım kadrosunda yer alacak sporcular yetiştireceklerini ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından Vali Vekili Gökhan İkitemur, Belediye Başkan Vekili Talip Karslıoğlu ve Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ok atışı yaptı.
Boz- Ok Okçuluk Kulübü akademik danışmanı Öğretim Görevlisi Barış Ünver ata sporu okçuluk sporuna gönül veren ve ilgi duyan herkesi eğitim kurslarına beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim