“Hiçbir zaman borçları mazeret görmedik, hem yeni projeleri hayata geçiriyor hem de üreten belediye olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz” dedi. 
Sarıkaya’nın genç belediye başkanı Ömer Açıkel, 30 Mart seçimleri sonrası ortaya koyduğu proje ve çalışmalarını İleri Gazetesi’ne anlattı. Açıkel, 6 aylık dönemde öncelikle geçmişten gelen borcun 2 milyon 380 bin TL’lik kısmını ödeyerek işe başladığını hatırlattı. 
BORÇ ÖDEDİK
Açıkel, şunları söyledi: “Aylık ortalama İller Bankası’ndan 600 bin lira tahakkukumuz var. Belediyemize toplamda 3 trilyon 600 milyar lira para toplamda bize geldiyse bunun 2 buçuk trilyonunu geçmişin borçlarını ödemek için kullandık. Personelimiz var, mazot giderimiz var, elektrik giderimiz var. Bu durum ciddi manada belediyeyi zora sokan durumlar. Ama çok şükür ki tasarrufla belli harcamaların önüne geçtiğimiz için şuan bir miktar rahatız. Bundan sonra da üretici belediyecilik anlayışı ile hareket edip yeni şeyler üretmemiz lazım. Hizmet alanlarının daha fazla açılması bizim sosyal tesislerimizin bize para sağlayacak ekonomik anlamda gelir sağlayacak tesislerin çoğalması, iş yerleri yapıp satma gibi bazı projelerimiz var. İnşallah projelerle uğraşacağız. Yaz mevsiminde temelini atacağız.”
DOĞALGAZ GELİYOR, 
YOLLAR BİR DAHA Kİ YAZA 
Uzun uğraşlar neticesinde doğalgazı ilçeye kazındırdıklarını belirten Açıkel, doğalgaz çalışmaları nedeni ile yollarda bozulmalar yaşanacağı için acil ihtiyaç olan yollar dışında bir daha ki yaz mevsimine kadar yol çalışması yapmayacaklarını söyledi. 
Geçtiğimiz hafta içerisinde Botaş yetkilileri ile doğalgaz hattını belirlediklerini kaydeden Açıkel, doğalgaz çalışmaları ile ilgili şunları anlattı: 
“Botaş yetkilileri ile araziye çıktık, neresinin uygun olduğunu bulduk. Sorgun istikametinden gelecek. Bize bağlı İnönü Köyü var, bu köy üzerinden Çiğdemoğlu mevkii var Karayakup Beldesi var, oraya kadar gidecek. Doğalgaz geleceği için ciddi manada yol çalışmaları yapmanın çok gerekli olmadığını düşünüyoruz. Birkaç ana arter dışında mahallelerde eksik olan yolları tamamlamayı düşünmüyoruz şu aşamada. Çünkü doğalgaz gelecek, çalışmalar sırasında yollar tekrar bozulacak, bu da bize iki ayrı masraf olacak.” 
İMAR SIKINTISI YAŞIYORUZ
Açıkel, bütün belediyelerde olduğu gibi Sarıkaya’da da imar tadilatlarında sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti. 
Açıkel; “Bu sıkıntıları bu süreçte gidermeye çalışıyoruz. Kanalizasyonu olmayan mahalleler var, bunların sorunlarını çözelim dedik. Bu güne kadar yaklaşık 8 kilometre kanalizasyon yaptık. Bu 3-4 aylık zaman zarfında ciddi bir çalışma Sarıkaya açısından” dedi. 
ROMA HAMAMI’NA SAHİP ÇIKALIM
“Yozgat’ın da turizm ufkunu açacak tarihi bir Roma Hamamı’na sahibiz. 2010 yılında başlayan çalışmalar hızlandı” diyen Açıkel, Yozgat bürokratları, siyasetçileri ve kamuoyuna “Roma Hamamı’na sahip çıkın” çağrısında bulundu. 
Açıkel, şunları söyledi: “Hamamın tarihi havuzları ortaya çıktı. Bunun tanıtımını, çevre düzenlemesini, ekonomik olarak Sarıkaya’ya katkı sağlayabilmesi için neler yapılması gerektiğini tartışıyoruz, düşünüyoruz. Her ne kadar bazı arkadaşlar arada bizim varlığımızdan rahatsız olsa da bu Sarıkaya’nın içerisinden çıkan değer. Sarıkaya’nın malı. Biz de Sarıkaya’nın belediye başkanıyız, dolayısıyla validen, kaymakamdan ya da milletvekilinden çok bütün Sarıkayalı’yı ilgilendiren bir sorun. Milletvekillerimiz, valimiz, kaymakamımız sağolsunlar gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Biz de bu işin bir ucundan tutup, en azından tanıtımı noktasında Sarıkaya ekonomisine de katkı sağlayacak tedbirleri almak suretiyle ekonomiyi canlandırıcı etkisi noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çok büyük paralarla bu güne kadar yapılan tanıtımlardan hiçbir netice alınamadığı ortada. Ama ufak dokunuşlarla gerek sosyal medyadan gerek bizim başlattığımız yarışmalarla, kampanyalarla Roma Hamamı şuanda Türkiye’de tanınmaya başladı, dünyada da tanıtırsak termal tedavi merkezi olması sebebiyle hem sağlık turizmi hem de tarihi turizm noktasında bize büyük katkı sağlayacaktır. Milattan sonra 50. yıl ile 100. yıllara kadar Roma Medeniyetine kadar burada inildi. Burada 2 bin yıllık bir tarih var. 2 bin yıllık tarihi, sanat tarihi açısından, tarih turizmi açısından özellikle yabancı ülkelerin çok büyük ilgisini çekiyor. Bu şekilde ayakta duran benim bildiğim kadarıyla dünyada ayakta duran iki tane hamamdan birisi, Türkiye’de de tek. İçinde kendi doğal sıcak suyu ile çıkan sıcak suyu var. Tarih turizmi açısından önemi bir tarafa sağlık turizmi açısından önemli bir yer. İçindeki suyun Türkiye’deki bir çok kaplıca suyuna nazaran daha verimli olduğu, mineral bakımından sağlıklı olduğu bilimsel verilerle kanıtlanmış. Özellikle Roma döneminden itibaren Romalıların, Bizanslıların askerlerinin güç depolama yeri olarak kullanmaları, bazı hastalıklara şifa merkezi olarak kullanmaları dolayısıyla buranın sağlık turizmi açısından öne çıkması gerekiyor.”
FİZİK TEDAVİ MERKEZİ
Başkan Açıkel,  ilçede yapımı devam eden Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi’nin bünyesinde hem bir yüksek okul hem de şifalı sıcak suyu ile en büyük fizik tedavi merkezi hüviyetine sahip olacağını söyledi.
Açıkel; “Hem yüksek okulda öğrenciler okuyup hem de insanlar fizik tedavi merkezinde sıcak suyla şifa arayacaklar. Aynı zamanda işin içine Roma Hamamı’na da katarsak Sarıkaya’ya çok büyük değer katacağını düşünüyorum. Yozgat’ta bütün projelerden önemli olması gereken bir proje. İdarecilerin bu önemi bilerek davranması lazım. Biz bu şuurla davranıyoruz, bu bilinçle hareket ediyoruz. Sağolsun vali bey de bu konuya ciddi manada eğiliyor. Ama siyasilerin daha fazla eğilmelerini, Roma Hamamı’nın da gün ışığına çıkarılması için daha fazla gayret göstermesini istiyorum” diye konuştu.
SARIKAYA KENT PARK KURULUYOR
Yozgat’taki Kent Park’ın bir benzerini mesire alanı projesi başlattığını kaydeden Açıkel, şu bilgileri verdi: “Yozgat’taki Kent Park vari 35 dönümlük arazi üzerine bir Kent Park Projemiz var yaklaşık 5 trilyon maliyetli. Alt yapı çalışmalarına başladık. Proje aşamasını tamamladıktan sonra faaliyete geçmiş olacağız. Seçim vaatlerinde söz verdiğimiz her mahalleye bir park çalışmasının iki tanesini gerçekleştirdik. Şuan bitmek üzere” dedi. 
YENİ İŞ YERLERİNE 
İHTİYAÇ VAR
Kamulaştırmadan dolayı ilçede yeni iş yerleri ve ticari bir caddeye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Başkan Açıkel, bu yönde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
Açıkel; “
Kamulaştırmalardan dolayı esnafımız iş yeri sıkıntısı çekiyor. Dolayısıyla alternatif ticari cadde ve iş yeri sıkıntımız var. Tüm belediyelerde olduğu gibi bizde de otopark sorunu söz konusu. Şehiriçi geçimiz ve Baran Caddesi, Karayolları Genel  Müdürlüğü tarafından yapıldı. Yalnız bunlar karayolu ağı, yani belediyenin tasarrufunda olan yollar değil. Dolayısıyla biz burada gerek otopark sorunu gerekse araçların uygunsuz park durumunu önleyici tedbir alamıyoruz çünkü karayolunun hakimiyetinde olan bir yol. Karayolları da Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayan yollardan ana arter, birçok araç buradan geçiyor. Çevre yapılması konusunda bizim de ciddi tereddütlerimiz var. Acaba Sarıkaya’ya zarar mı verecek, fayda mı sağlayacak.  Sarıkaya ekonomisi zaten üç beş kalemin üzerinde duruyor. Yol güzergahından geçen insanların yaptığı alışveriş buradaki esnaf arkadaşlarımıza ciddi manada katkı sağlıyoruz. Bu geçişi de başka yerden verip de insanlar Sarıkaya’yı görmeden geçerse gerek turizmi tanıtma adına gerekse insanların alışverişinden dolayı para kazanan esnafları sıkıntıya sokma adına ciddi problemlerimiz olacak. Şahsım adına çevre yolunun yapılmasına karşıyım. Ama toplumsal irade bunu istiyorsa oda temsilcileri ve esnaflarla bu konuyu görüşeceğiz” diye konuştu. 
TERMİNAL PROJESİ YOLDA
Açıkel, ilçeye yeni bir terminal kazandırmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:; “Yeni bir terminal projemiz var. Şehrin ortasında kaldı terminalimiz. Şehrin girişinde daha  büyük bir terminal için çalışma yapıyoruz. Sarıkaya’nın Sorgun tarafından girişte bir alanı uygun gördük. Bu sorunu da inşallah çözeceğiz. 
Yeni bir hizmet binasına ihtiyacımız var. Hizmet binamız fiziki olarak ihtiyacı cevap vermiyor, vatandaşlarımız mağdur oluyor. Daha kullanışlı bir hizmet binası yapmayı planlıyoruz. Ayrıca kültür merkezi projemiz var. Projeyi hazırladık, bakanlığa gönderdik. İnşallah bakanlıktan uygun görüş çıkarsa yeni bir  kültür merkezi yapacağız.” 

Editör: TE Bilişim