Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erhan Kayhan’ın ziyaret ettiği Nedri ve Bedri Bora kardeşler yeni tekstil yatırımları hakkında bilgi verdiler. Şimdilik 165 kişiye istihdam sağlayan fabrika yeni hefedleri ile 320 kişilik bir istihdam planladıklarını da belirten Bora kardeşler Akdağ’ın dünyayay açılan penceresi olmakta kararlılar.
    Yeni yılın ilk yarısında hem kapalı alan kapastesini hem de işçi kapastesini yükseltecek olan Bora kardeşler ilçelerine yaptıkları bu yatırımla ilçelerine olan vefa borçlarını ödediklerini söylediler.
İlçenin en büyük
fabrikası oldular
    3 bin 500 metrekare kapalı alanda hizmet veren Bora tekstil Avrupa Birliği standartlarında işçi kalitesi ile de göz dolduruyor.
Akdağmadeni’nde bulunan fabrikanın gerek personel düzeni gerekse üretim denetimi birebir Hollanda’nın ünlü tekstil firması H&M tarafından gerçekleştiriliyor. Ve üretilen ürünlerin tamamı şimdilik İngiltere’ye ihraç ediliyor. Hedefte bir çok Avrupa ve dünya ülkesi anlaşmaları var.
Kalifiye eleman
kalifiye üretim
    Fabrikanın işleyişi ve gelecekle ilgili planlarını Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erhan Kayhan’a anlatan fabrika yetkilisi Bedri Bora, Akdağmadeni’ne vefa borçlarını ödemek için böyle bir yatırım yaptıklarını belirterek şunları söyledi; “bu fabrikayı bir çok kalifiye elemanın olduğu, ulaşımını daha kolay olduğu illerden ziyade Akdağ’a kurmamızın en büyük nedeni biz bu topraklarda doğduk ve büyüdük, bu yüzden ilçemize bir vefa borcumuzu ödemek istedik. Ve bu yatırımı ilçemize yapıp hem Türkiye’de hem de dünyada Akdağmadeni’nin ismini duyurmak ve bir çok kişiye de istihdam sağlayıp vefa borcumuzu ödemek istedik. Bu amaçla eğitimler düzenleyerek hatta bir çok engeli aşarak böyle bir yatırımı ilçemize yaptık. Bundanda son derece mutlu ve gururluyuz.
    Fabrikamızda çalışacak personele eğitimler vererek, hem de işçi standartlarını yükselterek bir çığır açmış olduk. İlçemizde cüzzi rakamlarla  çalışan emekçilerin maaşlarına büyük oranda standartlar getirerek hem Akdağ ekonomisine hem de işçi ekonomisine büyük katkılar sağlamış olduk. Çalışma standartları ve alınan eğitimlerle işçilerimiz çok kaliteli ürünler üretiyor.Ancak hedefimizde yüzde 25’lik bir performans artırımı var. Bu sayede daha çok üretim yapıp daha iyi standartları yakalayacağız.”
Editör: TE Bilişim