Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasının soruşturması kapsamında, daha önce Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yozgat İl Müdürlüğünden ihraç edilen C.T. isimli şahısın ‘FETÖ/PDY Örgütü Bölge İmamı’ olduğu tespit edildi. 
Daha önce memuriyetten ihraç edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen ve bölge imamı C.T’nin, il merkezi ve ilçelerde himmet yolu ile örgütü maddi destek sağladığı bildirildi. 
Yapılan açıklamada C.T. hakkında şu bilgiler yer aldı: “Himmet yolu ile sağladığı gelirleri genel olarak iş adamlarının kurduğu sivil toplum kuruluşlarına üye şahıslardan oluşan mütevelli heyetleri vasıtası ile topladıkları, toplumda nüfuzlu olarak bilinen ve kabul gören şahıslar tarafından sohbet toplantıları organize edildiği, sohbet gruplarında yer alan kişilerden;  sohbet toplantılarına düzenli olarak katılıp verilen görevleri yerine getiren, sorgulamaksızın itaat eden ve maddi gücü yerinde olan kimseler seçilerek mütevelli heyeti üyesi yapıldığı,   esnaf toplantılarında Fethullah Gülen tarafından hazırlanan konuşmalar, yayınlar izletildiği, kimlerden hangi oranda para toplanacağının belirlendiğini, toplantıya katılanların kendileri hakkında belirlenen miktar kadar Himmet bağışında bulunduğu, söz konusu terör örgütüne bağlı Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisi gibi dergilere zorla abonelik yapılarak toplanan himmet paralarının cemaate ait şirketlere aktarılarak FETÖ/PDY Terör Örgütüne finansman sağlandığı bildirildi.”

Editör: TE Bilişim