Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Boğazlıyan'da yapımı devam eden Meslek Yüksek Okulu'nun tefrişatına destek verdi. Yıldız'ın katkıları ile yüksek okulun laboratuar, sınıflar, idari bürolar gibi önemli bölümleri için araç-gereç temini yapılacak.
    Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, sanayileşme, tarımsal gelişim, teknolojik alanlar ve ekonomide ülke ve bölgeye yönelik katkılar sağlayacak alanda teknik ve bilgi becerilerle donatılmış, kalifiye ara teknik eleman yetiştirmek amacıyla kurulması planlanan Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu tefrişatına Yozgat'ın yetiştirdiği bakanlardan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın destek vereceğini açıkladı.
    Haziran ayı içerisinde yapılan senato toplantısında, okuldan mezun olduktan sonra öğrencilerin kolaylıkla iş bulmalarını dikkate alacak bölümleri oluşturduklarını söyleyen Varinli; “Bu çerçevede Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde; Bilgisayar Programcılığı, Dış Ticaret, Lojistik, İklimlendirme ve Soğutma ile El Sanatları olmak üzere 5 ayrı bölüm açılmasını kararlaştırdık. Ülkemizde, özellikle istihdam konusunda ciddi bir sıkıntı var, bunun aşılabilmesi için nitelikli teknik elemana ihtiyaç var. Boğazlıyan'da açmayı düşündüğümüz programlarla teknik eleman yetiştirmeyi ve az once zikretmiş olduğum açığı gidermeyi hedefliyoruz” dedi.
    Açıklamasına; “Enerji ve Tabii Kaynaklar  Bakanımız Sayın Taner Yıldız. Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu Binamızın tefrişatının yapılmasında çok değerli katkılarda bulunacağını öğrenmiş bulunmaktayız” diye devam eden Prof. Dr. İnci Varinli; “Bu kapsamda Boğazlıyan Meslek Yüksekokulumuzda yer alan laboratuvarlar, sınıflar, idari bürolar ile öğretim elemanlarının odaları, konferans salonu ve yemekhanenin iç donanımı ve araç gereçlerinin temini sağlanacaktır.  Bu güzel haberi sizlerle paylaşmaktan memnunum. En kısa zamanda tefrişatını tamamlayarak okulumuzu Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulumuz gibi görkemli bir törenle açarak öğrenci yetiştirmeye başlayacağız. Katkılarından ötürü sizlerin huzurunda Yozgat Halkı ve Üniversitemiz adına Sayın Bakanımız Taner Yıldız'a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
           
Editör: TE Bilişim