Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, bu yıl Boğazlıyan’da 180 bin metrekare yol çalışması hedeflerinin olduğunu ve şu ana kadar 160 bin metrekare yol yapıldığını belirterek, hedefimize ulaşmak için aralıksız çalışıyoruz dedi.
    Başkan Özdal, gazetemize yaptığı özel açıklamalarda bulunarak, Boğazlıyan’ın gerçekten yol konusunda özellikle kenar mahallelerde bakir bir ilçe olduğunu söyledi.
“YAPILMAYAN
YOLUN 10 KATINI YAPTIK”
    Şimdiye kadar yapılmayan yolun 10 katını yaptıklarının altını çizen Başkan Özdal, 10 kat yol yapmamıza rağmen yüzde 35-40’lar civarında. Boğazlıyan’da bir bu kadar daha kilit parke taş veya kaplama asfalt çalışması yapılabilirse ilçenin yol anlamında sıkıntılarının da giderilmiş olur dedi.
    Önümüzdeki yıl ekonomik sıkıntılar olmasına rağmen bu yıl yapılanın yarısı kadar daha yol yapacaklarını anlatan Başkan Özdal, görev süresi içerisinde Boğazlıyan’ın yüzde 65-70 gibi yollarının tamamlanmasının hedefleri olduğunu vurguladı.
“DOĞALGAZ BİR NİMET”
    35 İl’de olmayan doğalgazın Boğazlıyan’da kullanılmaya başladığını hatırlatan Başkan Özdal, doğalgazın büyük bir nimet olduğunun altını çizdi.
    Doğalgaz çalışmalarının 2011 yılı sonu itibarıyla sona erdiğini bildiren Başkan Özdal, 2012 yılında doğalgaz çalışmasına devam edileceğini söyledi ve şunları kaydetti.
    “Boğazlıyan’da doğalgaz döşeme işini yapan firma Enerji Piyasasına verdiği taahhüt gereği 2012 yılında bitirmesi gerekiyor ama Enerji Piyasası Kurulu bu tür şirketlere 1-2 yıl bir opsiyon tanıyabiliyor. Önümüzdeki yılla birlikte Boğazlıyan’ın yüzde 70-75’i doğalgaz kullanabilir hale gelmesi planlanıyor. Bizlerde yol çalışmasını doğalgaz çalışmasına göre yapıyoruz. Tabiî ki doğalgaz projesi çalışmasını şirket kendisi yapıyor. Zaman zaman bize şikayet geliyor. Kimisi siyasi, kimisi art niyet arıyor. Yani doğalgaz çalışması yapan firma bir caddeyi bitirdikten sonra bir sonraki değil daha sonraki caddede çalışma yapıyor. Bu konuda projeye göre hareket ediyorlar. İnşallah önümüzdeki yıl Boğazlıyan’da doğalgaz ağı tamamlanmış olur.”
    “Doğalgazın Boğazlıyan’a kazandırılmasında emeği geçenlerden özellikle Ayhan Albostan ve Şeker Fabrikası eski yöneticilerinden Allah razı olsun” diyen Başkan Özdal, 35 ilde olmayan doğalgaz ilçemizde var. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
“İÇME SUYU”
    Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, zaman zaman elektrik dinamosuna bağlı ilçede su kesintisi yaşandığını dile getirerek, tabi ki bu Allah yapısı değil kul yapısı. Bizler bu sıkıntıyı en aza indirmek için var gücümüzle çalışıyoruz dedi.
    2 Uzunlu ve 1’de Çandır’da olmak 3 tane içme suyu kuyusunun bulunduğunu belirten Başkan Özdal, “Ayrıca TOKİ konutlarının ki Bahariye Köyü’nden, Karakoç Mahallesi’nin ki de Karakoç mevkiinde olmak üzere 5 tane su kuyusu bulunuyor. Bu 5 ayrı su kuyusundan ilçenin muhtelif yerlerine su veriliyor. Uzunlu’daki kuyuda arıza olsa bile yedeğini takabileceğimiz dalgıçlarımız var. İnşallah su kesintisi yaşamayız ama bu yaşanılabilir. Zaten kışın bize iki kuyu yeterli gelebiliyor.
    Tabiî ki bu Allah yapısı değil, kul yapısı. Arıza verebilir. Ayrıca bir tane Boğazlıyan’da bir de Karakoç ve Bahariye’ye takılabilecek yedek dalgıcımız bulunuyor. Amacımız içme suyu sıkıntısı yaşamamak” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim