Kale Grubu’nun Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde 2007 yılında açtığı Kaleseramik ve Kalekim Fabrikaları’nın mimarı, işadamı İbrahim Bodur 88 yaşında vefat etti. Bodur, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile açılış kurdelesini kestiği Yerköy’deki fabrika bu gün onlarca Yozgatlı’ya istihdam olanağı sağlıyor. 
İbrahim Bodur'un cenazesi, bu gün Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Çanakkale Çan'a götürülecek. Cenaze, 25 Mayıs Çarşamba günü Kaleseramik Fabrikaları Camisi'nde kılınacak öğle namazından sonra Nevruz Köyü'ndeki aile kabristanına defnedilecek.

İBRAHİM BODUR YOZGAT İÇİN KIYMETLİ BİR DEĞER

Bugüne dek ana yatırımlarını Çanakkale'nin Çan ilçesine yapan Kale grubu, ikinci büyük yatırım üssü olarak 2007 yılında Yozgat'ın Yerköy ilçesini seçti. Kuruluşunun 50'nci yılında Yerköy'de 160 bin metrekare araziye Kaleseramik ve Kalekim fabrikalarını kuran grup, bölgede 402 bin metrekare arazi daha satın alarak yatırımlarını özel organize sanayi statüsüne soktu. 
21 Mayıs 2005'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Kaleseramik ve Kalekim Orta Anadolu Yerköy fabrikaları yine Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Açılış törenine o dönemin Başbakanının yanı sıra Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Sanayi Bakanı Ali Coşkun, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile çok sayıda milletvekili, vali ve belediye başkanı katıldı.
İleri Gazetesi olarak, merhum İbrahim Bodur’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve Kale Grubu’na baş sağlığı diliyoruz. 

Editör: TE Bilişim