Kültür ve Turizm Bakanlığı, daha fazla yabancı turistin Türkiye'ye gelmesi amacıyla yaptığı araştırma sonucunda, yabancı turistlerin seyahatlerinde önceliklerini belirleyerek, yaptığı çalışmada aralarında Yozgat'ın da bulunduğu dört il ''Termal Sağlık Turizm Merkezi'' olarak ilan edildi. Yozgat merkezli Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Aksaray illerini kapsayan bölgedeki termal kaynaklardan yararlanılarak, sağlık turizmini harekete geçirecek tesisleşmelerin yapılması öngörülmüş, bu doğrultuda gerekli araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere bir üst düzey heyette yurtdışına gitmişti.
Sonrasında unutulan, diğer yatırım konularında olduğu gibi tarihin tozlu sayfalarına havale edilen Yozgat'ın da aralarında bulunduğu 4 ilin merkez üssü olarak belirlenip, jeotermal kaynakların bulunduğu 17 ili kapsayan çalışmanın hayata geçirilmesi gerektiği, İzmir'de gerçekleştirilen toplantıda dile getirildi.
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, Türkiye'nin turizmde dünyada ilk 5'e girdiğini, turizmin bir devlet politikası haline getirildiğini hatırlattı. Turizmin artık kum, deniz, güneşten kurtulması gerektiğine dikkat çeken İşler, Türkiye'nin 2023'te ''50 milyar dolar 50 milyon'' turist hedefinin bulunduğuna vurgu yaparak, ''Şu anda zaten Türkiye'nin 26 milyar dolar geliri mevcut. 20 milyarı sağlık turizminden elde edersek bu hedefi tutturmak hayal değil" dedi.
Mehmet İşler, orta ve uzun vadedeki turizm hedefleri olarak da şunları kaydetti:
''Türkiye'de bir milyon yatak kapasite hedefleniyor. Termalde Avrupa birincisi olmalıyız. Çanakkale, Afyon, İzmir, Yozgat'ın içinde olduğu termal turizmi için 16 şehir hedeflendi. 15 milyon 500 bin tesis açılması öngörülüyor. Türkiye için de 32 milyon turist yeterli değil. 8 bin 500 yıllık geçmişiyle İzmir'in çok kısa zamanda çok daha fazla rakamlara ulaşacağına eminim. 30 bin medikal turist geliyor. EXPO ile birlikte hedefimize çok daha kısa sürede ulaşacağız."

Editör: TE Bilişim