Boğazlıyan ilçesinde doğuştan el parmakları deri ile birbirine bitişik olan kardeşler, ameliyatları için devletten destek bekliyor.

     Boğazlıyan ilçesine tarım alanlarında çalışmak üzere 23 yıl önce gelip, yerleşen ailenin 11 çocuğundan birisi olan 12 yaşındaki Türkan Arazil ile 15 yaşındaki ağabeyi Ramazan Arazil'in el parmaklarının deri tabakası ile birbirine bağlı olarak doğdukları bildirildi.

     Baba Kahraman Arazil AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boğazlıyan'a pancar tarlalarında çalışmak üzere geldiklerini, çocuklarının eğitimlerini sürdürebilmeleri için memleketlerine gidip-gelmek yerine yerleşmeyi uygun bulduklarını söyledi. Kahraman Arazil, 11 çoğundan Türkan'ın her iki el parmağının, oğlu Ramazan'ın ise bir el parmaklarının birbirine deri tabaka ile bağlı olduğunu, mali gücünün yetersiz olması nedeniyle çocuklarının ameliyatını yaptıramadığını belirtti.

     Kış aylarında eğitimlerine devam eden, yaz döneminde de tarlada çalışan ailelerine yardımcı olan Ayşe ve ağabeyi Ramazan Arazil, ameliyatlarının ancak üniversite hastanelerinde mümkün olduğunu, ortopedi ve plastik cerrahi bölümlerinde tedavilerinin yapılabileceğini vurgulayarak, ''Devletimizin bizlere yardımcı olmasını bekliyoruz'' diye konuştular.

Editör: TE Bilişim