Boğazlıyan'da doğuştan el parmakları birbirine deri ile yapışık iki kardeşten biri olan Ramazan Arazil ameliyat edildi.

     Doğu Anadolu Bölgesi'nden tarım alanlarında çalışmak üzere 23 yıl önce Boğazlıyan ilçesine gelen, Arazil ailesinin doğuştan el parmakları birbirine bitişik olan 15 yaşındaki Ramazan Arazil'in, Boğazlıyan Kaymakamı Ramazan Altunbaş'ın talimatları doğrultusunda Boğazlıyan Devlet Hastanesi'nde Başhekim Vekili genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Pınar Sarkut ve ortopedi ve travmatoloji uzmanı Dr. Mehmet Faruk Çatma tarafından muayeneleri yapıldıktan sonra ameliyat edilerek, parmakları birbirinden ayrıldı.

     Ameliyatı gerçekleştiren Çatma, hastanın parmaklarını plastik cerrahi müdahale ile birbirinden ayırdıklarını belirterek, ''Hastamızda bir sıkıntı yok. Cildin beslenmesini takip ediyoruz. 15 yıldır bitişik olan parmakları ayırdık. Süreç içerisinde yeterli beslenemeyen parmakların beslenmesini takip amacıyla hasta gözetimimiz altında'' dedi.

''2 BİNDE BİR GÖRÜLÜR''

    Dr. Faruk Çatma, bu tür sakatlıkların normalde 2 bin doğumda bir görülebildiğini belirterek, ''Bu tür sorunların 1,5 yaş ile 6 yaş arasında ameliyat olunursa ciltte beslenmeme sıkıntısı çok daha az olur'' diye konuştu.

     Çatma, erken yaşta müdahalenin her zaman daha iyi olduğuna da dikkat çekerek şöyle konuştu:

     ''Çünkü çocukluk çağında cilt esnek olduğu için çokta bir sıkıntı olmaz. Bu çocuklar çok geç kalmış ama elimizden geleni yaptık. Hastamız el parmaklarını rahat bir şekilde kullanacak. Bu ve buna benzer bir hasta varsa özellikle çocuk, mutlaka erken yaşta müdahale edilmesi çok daha iyi olur. Ameliyatını yaptığımız hastamızda yaklaşık 3 hafta içinde fonksiyonel bir durum elde edeceğiz, hastamız parmaklarını rahatlıkla kullanabilecektir. Diğer hastamız Türkan Arazil ise ağabeyinin tedavisi tamamlandıktan sonra ameliyata alacağız.''

     Ameliyatı tamamlanan Ramazan Arazil ise, Doktoru Mehmet Faruk Çatma ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, ''Sağlığım gayet iyi. Parmaklarımı rahat bir şekilde kullanabileceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum. Okulumu özledim. Bir an önce iyileşip okula dönmek istiyorum'' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim