Demirel, bir grup FETÖ Terör Örgütü mensubu askerin darbe kalkışmasının milletin birlikteliği sayesinde amacına ulaşmadığını belirterek; “Mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğumuz Yüce 'Türk milleti' Dünya Tarihi boyunca ‘Türk milleti'ne has karakteristik özellikleri ile bir çok badirelerden sapa sağlam çıkarak günümüze kadar gelmiştir” dedi. 
Türk milletine has karakteristik özelliklerini şu an ki siyasi liderler ile elde etmediğini söyleyen Demirel, ‘Siyasi görüş körlüğü ile hareket etmeyelim’ mesajı verdi. 
Demirel şunları kaydetti: “İnancımız ve siyasi görüşümüz ne olursa olsun yılların ortaya koyduğu birlikteliği bozup birbirimize düşmeyelim.
Şu anki fulu ortamdan pay çıkarmaya çalışanların oyunlarına gelmeyelim. Bir topluluğu millet haline getiren ortak değerler potasında eridiğimiz için ya hep, ya hiç diye hareket edip, çok iyi dost veya düşman olup, iyi geçinip yada çatışma içinde olmalıyız diye bir mecburiyet yoktur. Ortak müştereklerde birleşip birlikte güç olmalıyız. Masumları ayırarak ihanet içinde ki tek dişi kalmış canavarların kökünü kurutmalıyız. Kutsal değerlerimizi İtibarsızlaştırıp paçavraya dönüştürmeyelim. Birilerinin inisiyatifine bırakarak verilen şanlı direnişi hiç etmeyelim. Bir birimize sımsıkı sarılarak güçlenelim. Dik duruşu Fanatizme indirip aramıza tefrika girmesine müsaade etmeyelim. Şu an ki verilen mücadele, kişi yada bir oluşumun vermiş olduğu mücadele değil. Türkü, kürdü, lazı, çerkezi, alevisi, sünnisi ile birlikte Top yekün Türk milletinin mücadelesidir.
Kansızların yapmış olduğu ihanet karşısındaki mücadeleyi, Hiçbir şeyden haberi olmayıp şer odaklarının kullandıkları masumlar ile onları pervasızca linç etmeye çalışanlar haline getirmeyelim.
Gösterilen tavrın özünü bozmadan bize yakışan Vakur bir duruş ile Örümcek ağı gibi her yanımızı sarmış çetenin kökünü kurutalım.
Bu toplumda vatan haini olmakla ile kahraman olmak anlık bir durum olduğu için kutuplaşma da had safhada. Onun için kırmadan dökmeden anlık durumlara göre tavır almadan bir olalım iri olalım diri olalım.
Şunu da unutmayalım ki, Türk Milleti'ni imparatorluklar boyunduruğu altına alamadı ki bir kaç çapulcu haşhaşi alsın.”

Editör: TE Bilişim