Yozgat’ın Yerköy ilçesinde polis merkezi temel atma törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, terör örgütü silahları bırakıp üzerine beton dökene kadar, mücadele kesintisiz devam edeceğini kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, PKK terör örgütü dahil nice terör örgütleri ile bugüne kadar mücadele ettiğini belirten Bozdağ, “Hiçbir terör örgütü kendi emellerine ulaşamadığı gibi kendilerini maşa gibi kullanan ulusları arası ve diğer karanlık güçlerin hiç birisi emeline ulaşamamıştır. Bundan sonrada ulaşamayacaktır. Devletimizin ve milletimizin büyüklüğü, birliği, dirliği, kararlılığı bütün tuzakları yok etmeye fazlası ile yetecektir” dedi.

“HEPİMİZİN SORUNU”

Terörün sadece AK Partinin veya başka bir partinin sorunu olmadığını bütün partilerinin sorunu olduğunu belirten Bozdağ,

“Terör sadece Yozgat’ın, Diyarbakır’ın sorunu değil 81 ilin tamamının ortak sorunudur. Terör sadece belli sayıda insanın, belli bölgedeki insanın değil 78 milyon Türk milletinin ortak sorunudur. Türkiye de siyasiler, terörle mücadele karşısında bir olmayı birlik olmayı dirlik içinde olmayı bugüne kadar maalesef başaramadılar. Teröre siyasi partilerin, siyaset üstü bir mesele olarak bakıp ülkenin bir temel sorunu olarak görüp iktidarda her kim olursa olsun onun arkasında her bireri tek parti gibi birlikte durabilsek emin olun bu mücadelede çok ama çok daha ileride oluruz.

Ama maalesef bugüne kadar terörle mücadelede Türkiye’nin siyasi partileri terör karşısında birlik olmayı dirlik olmayı birlikte hareket etmeyi başaramadı. Umarım bundan sonraki süreçte terör karşısında siyasetin dili de siyasete tabi olanların dili de bir olur, iri olur, diri olur ve terörle daha etkin bir mücadeleye hep beraber devam ederiz. Ben bu vesile ile Türkiye’nin bütün siyasi partilerine buradan çağrı yapıyorum. Gelin her terör saldırısını iktidar partisine saldırı için bir vesile etmek yerine her terör saldırısı karşısında partimizin adı ne olursa olsun biz biriz, beraberiz, birlikte Türkiye’yiz diyelim teröre karşı birlikte dik duralım diye bir çağrıyı Yerköy’den bir kez daha yenilemek isterim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim