Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat’a gelerek görevine başladı. Ayağının tozu ile bürokrasiye, siyasetçiler ve vatandaşa önemli mesajlar veren Yurtnaç şunları söyledi: “Bölgenin insanıyım. İnşallah ekip arkadaşlarım ile birlikte ceketi çıkarıp birikimlerimizi paylaşacağız. Alın terimizi Yozgat için akıtacağız. Çatık kaşı bir tarafa bırakacağız. Güler yüz vereni borçlu kılmaz.  Devlet ciddiyeti, çalışma disiplinini de göstereceğiz.”

İçişleri Bakanlığı’nın valiler kararnamesi 4 yıldır Yozgat Valiliği yapan Abdulkadir Yazıcı merkez valiliğine, Başbakanlık Müşavirliğinden Yozgat Valiliği’ne atanan Kemal Yurtnaç da Yozgat Valiliği görevine atandı.  Dün saat 17.00’de Yozgat’a gelen Yurtnaç için valilik binası girişinde karşılama töreni düzenledi.

Daha sonra Valilik toplantı salonunda bir açıklama yapan Vali Yurtnaç; “Allah hiçbirinizi mahcup etmesin. Bölgenin insanıyım. İnşallah ekip arkadaşları ile birlikte ceketi çıkarıp birikimlerimizi paylaşacağız. Alın terimizi akıtacağız. Çatık kaşı bir tarafa bırakacağız. Güler yüz vereni borçlu kılmaz.  Devlet ciddiyeti, çalışma disiplinini de göstereceğiz” dedi.

28 yıllık bürokrasi hayatında her zaman sorumluluk bilinci içerisinde hareket ettiğini kaydeden Yurtnaç, şöyle devam etti: “Çok genç oturdum hizmet koltuğuna. Bu sorumluluğu her zaman hissedeceğim.  Bürokrasi bizim beyinlerimizde. Öncelikle bunu yeneceğiz.  Memleketime geldiğimde ceketimi sıyırdım vatandaşa ne muamele yapılıyor onu izledim. Bunlar benim düşüncelerim. Yozgat’ta belki yoktu ama bunu benimle bir kenara kaldırıyoruz. Yorumlarımız vatandaş lehine olacak. Bu makamları hükümetimizin verdiği imkanlar çerçevesinde vatandaşların yararına kullanacağız. Yozgat'ta dezavantajlı grupların yararına çalışacağız. Önceliklerimiz arasında bunlar olacak” dedi.

Pozitif ayrımcılık politikasına da işaret eden Yurtnaç; “Şehit ve gazi ailelerine ailelerine yardımda bulunacağız. Pozitif ayrımcılık yapacağız. İlin gelişip kalkınması önceliğimiz olacak. Bir haftadır Yozgat’ı okuyorum.  Yol haritası belirliyoruz. Çok güzel çalışmalar yapıldı.  Bunlarla yetinmeyeceğiz. Bu maksatla Yozgat’ın kalkınması projelerin tamamlanmasını pratik bir şekilde değerlendireceğiz. Burayı kanunlarla yöneteceğiz ancak yorumlarımız vatandaş lehine olacak. Anadolu şehirleri içine kapanıktır. Gelişmeye yönelik çalışmalar çok olmaz ama kalkınmaya yönelik hamleler yapılırsa kentler de kalınacak.  Buraya yatırım için gelenlere öncelik sağlayacağız. Türkiye'nin birinci şehri olacak diyemeyiz ama hak ettiği kaynakları kullanarak uygun seviyeye getirmek amacındayız. Bakan fırsatını daha fazla değerlendirmesi gerekiyor. Proje üretirken, gelen yatırımları daha iyi kullanırsak Yozgat’ı kalkındıracağız” diye konuştu.

Vali Kemal Yurtnaç, yönetim anlayışını şu ana maddeler arasında sıraladı:

 “Geleceği planlayan, misyon ve vizyon sahibi, pratik, hizmet etme, üretme heyecanı ve motivasyonu olan, sorun odaklı değil çözüm odaklı. Statükodan nemalanmayan, değişime ve dönüşüme açık, inisiyatif kullanan. Sivil toplum ile işbirliği yapan, var olan toplumsal potansiyeli harekete geçiren. Halkın değerlerine, inançlarına ve seçtiklerine saygılı, toplumdaki dezavantajlı grupların memnuniyet seviyesini arttırıcı, şehit ve gazi aileleri gibi, bu vatan için bedel ödemiş kişileri öne alan, siyah beyaz demeyen, bunların aralarında sayısız ton farkını görebilen ve bunları bir zenginlik olarak algılayan, ideolojik saplantılardan uzak, yetki devreden, koordine edip motivasyon sağlayan, yönetimde halkın ve çalışanların memnuniyetini esas alıp hızlı hareket eden, bürokratik anlayışa teslim olmayan, bürokrasi ve tükenmişlik hastalığı ile mücadele eden, engelleri aşan, işi yokuşa sürmekten değil, iş görmekten mutlu olan, bahane üretmeyip sonuç alan, tepeden inmeci ‘’halka rağmen halk için’’ anlayışından uzak, kapısını halka sonuna kadar açan, sıcak ve güler yüzlü, ‘’halkla beraber halk için’’ anlayışıyla; ilimizin potansiyelini analiz ederek, tarımsal sanayii, hayvancılık ve sağlık turizminde hareketliliği sağlayacak, eğitim ve öğretim kurumlarımızın niteliklerini yükseltip, ilimizin kültürel ve fiziksel altyapısını güçlendirmek için tüm ekibimizle hep canla başla çalışacağız.

            Hükümetimizin kalkınma ve gelişme politikaları çerçevesinde, hizmet heyecanı ve coşkusu içinde ilimizin sorunlarını çözen, bürokratik engelleri kaldıran, müteşebbisi teşvik eden, hak, adalet ve pratik çözümleri öne alan bir mesai anlayışı dileğiyle, ilimiz halkına ve tüm çalışanlara merhaba diyorum. Rabbim utandırmasın.”     
 

Editör: TE Bilişim