Yozgat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Diş Tabibi Babür Cevheroğlu, 2012 yılı içerisinde 88 bin 506 hastaya sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.
Cevheroğlu, 17 diş tabibi ile verdikleri sağlık hizmetini teknolojik imkanlarla daha etkili bir hale getirdiklerini belirterek; “Başta hareketli protez olmak üzere, kron seramik, dijital röntgen gibi önemli sağlık hizmetleri verdik. Her gün ortalama 385 hasta olmak üzere, şehir merkezi nüfusunun üzerinde vatandaşa diş sağlığı hizmeti verdik. İnşallah yeni dönemde hizmet kalitemizi yapacağımız yeniliklerle sürdüreceğiz” dedi.
Merkezin yıllık 90 bin hastaya diş tedavi hizmeti verdiğini belirten Cevheroğlu;
“Yıllık 90 bin hastası olan hastane. Günlük ortalama 385-400 hasta gelmekte. Günlük sabit protez 12 bin civarında. 4 bine yakın hareketli protez yapılmakta. Hekim sayımız 17 ama yakında ki atamalarla 20 olacak. Yozgat Ağız ve Diş Sağılığı Hastanemize başvuran hastalarımızın muayeneleri yapılmakta. Diş taşı temizliği dolgu temizliği sabit protez hareketli protez çocuklarda yaygın olan çürüklere karşı okul taramaları devam etmekte. Bütün tedaviler yapılabilmekte” dedi.
ÇOCUKLARA ÖZEL KLİNİK
Çocuklar için özel hazırlanmış diş klinikleri oluşturmayı planladıklarını hatırlatan Başhekimi Diş Tabibi Babür Cevheroğlu, bu yöndeki çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Çocuklar için ayrı klinik düşünüyoruz. Çocuklar korkarak geldikleri için onların daha rahat hareket edecekleri çizgi film kahramanlarının olduğu onların daha raht bir ortamda tedavi olmaları için o yönde bir çalışmamız olacak.”
ENGELLİ ÇOCUKLARA ANESTEZİ TEDAVİ
Cevheroğlu, merkeze başvuran mental retarde (zihinsel özürlü) çocukların diş tedavileri ile ilgili Yozgat Devlet Hastanesi ameliyathanesinde anestezi tedavisi uyguladıklarını kaydetti.
Cevheroğlu şöyle konuştu: “Yozgat devlet hastanesi ile koordineli olarak genel anestezi altında ameliyathane şartlarında yapılmaktadır.Merkezimize gelemeyecek derecede düşkün olan hastalara da evde bakım hizmeti ekibi kurulmuş olup gerekli bütün tedavileri uygulanmaktadır.”  

Editör: TE Bilişim