YOZGAT'ın iktidar milletvekilleri Bekir Bozdağ ve Yusuf Başer, son zamanlarda, AK Parti Hükümetleri dönemlerinde yapılan yatırımları, hizmetleri paylaşıyorlar. Yapılan paylaşımlarla ilgili ''Hayır bu yapılmadı, yapmadınız!'' demek, gerçeği deyim yerindeyse 'Balçık ile sıvamak' anlamına gelir. Yapıldı, yapılıyor.

Yapılıyor, yapılmasına ama yapılanların amacına ulaşması noktasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu görev siyaset kurumunun değil elbette. Siyaset kurumunun dolaylı da olsa dahil olduğu bürokrat/yönetici atamalarında yanlış tercihlerin yapılması, sivil toplum örgütlerinin yapılan yatırıma, sunulan hizmetin amacına ulaşması noktasında taşın altına elini koymasa bile parmağının ucunu değidirmemesi, yapılanların önemli bir bölümünü gölgede bırakıyor.

İktidar partisine mensup milletvekillerinin kendi sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu paylaşımların çoğundan Yozgatlının haberi bile yok. Haberi olanların ise, ne işe yaradığını, Yozgat'a nasıl bir katkısının bulunduğunu bilmiyor. Örnek vereyim; Havaalanı inşa ediliyor, Hayvan Hastanesi yapılıyor, üniversite bünyesinde kenevir ekiliyor, hasadı yapılıyor, Yüksek Hızlı Tren çalışmaları tamamlandı, test sürüşlerine başlanıldı. Sokağa çıkıp bir sorun; hele kimin bilgisi var bunlardan, bilgisi olanın ilgisi ne boyutta.

Yerel basında zaman içerisinde haberleri yapılıyor. Bürokratların ulusalda yer alabilme mücadelesi, kendisini kanıtlama savaşı nedeniyle bu saydıklarım ile birlikte diğer konularla ilgili yerel basından hiç kimse haberini yaptığı çalışmayı yerinde görme imkanı olmamıştır. Her gazetede benzer başlık altında verilen haberler, fotoğraflar ise inandırıcı olmaktan çok uzak kalmaktadır, ilgi çekmemektedir.

Eğer yerel basın, ulusalcılarla birlikte haber mahalline davet edilmiş olsalar, o zaman havaalanı veya Hayvan Hastanesi yolunun olmadığını da gündeme taşırlardı. Yapılan yatırım devam ederken, yanlışı, eksiği de yazmak suretiyle önceden önlem alınmasına vesile olabilirlerdi. O zaman da bugün parmağını bile oynatmayanlar, taşın altına sadece ellerini değil bedenlerini de koyup, yatırımı, hizmeti sahiplenerek, amacına ulaşması noktasında gerekeni yaparlardı. Benden söylemesi, gerisi size kalmış...