Eğitim Bir Sen Kadın Kolları Başkanı Özlem Kılıç, Özgecan Arslan’ın cinayetini yürekten hissettiklerini beyan etti. Eğitim Sen Kadın Kolları üyeleriyle gazetemizi ziyaret eden Başkan Özlem Kılıç Eğitim Bir Sen olarak öteden beri ayrıştıran değil, birleştiren bir çizgide olduklarını ve bundan sonrası içinde kadın kolları komisyonu olarak bu çizgide olacaklarını söyleyerek hedeflerinin ise birlik ve beraberlik olduğunu belirtti.
“Türkiye’nin en güçlü sendikası olan Eğitim Bir Sen sivilleşme yolunda attığı öncü adımlarla sendikal faaliyetlerinde ne kadar azimli ve kararlı olduğunu göstermiştir” diyen Özlem Kılıç, toplumun vicdanını derinden sarsan ve insanlığın nereye gittiğini sorgulatacak kadar vahşi bir boyutta gerçekleşen cinayeti lanetlediklerini bildirdi. 
Özlem Kılıç açıklamasında “Özgecan’ın nezdinde ülkemizde sayısı gün geçtikçe artan kadına yönelik diğer şiddet olaylarını da kınıyor benzeri acı hadiselerin son bulmasını yürekten arzuluyoruz. Böylesi bir durumda her türlü toplumsal soruna duyarlı ve çözüm üretmeye hazır bir sivil toplum örgütü olan sendikamızın kadın kolları olarak bu olaya kayıtsız kalmamakta, konuya ilişkin çözüm bulma ve önleme konumundaki tüm kurum ve yetkilileri de göreve çağırmaktayız” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim