Yozgat’ta yapılan etkinliklerle vatandaşların mübarek ramazan ayını manevi hava içerisinde en iyi şeklide idrak etmesi amaçlandı. Yozgat ve ilçelerinde düzenlenen etkinlik ve programla vatandaşlar gündüz oruç tutarken, akşamda sahur vaktine kadar düzenlenen etkinlik ve programlarda mübarek ramazan ayının feyzinden en iyi şekilde faydalandı.

CAMİLER DOLDU TAŞTI

Ramazan ayı boyunca kılınan teravih namazlarına büyük önem veren Yozgatlı adeta camilere akın etti. İftardan sonra bayanlarında yoğun katılım gösterdiği camilerde kılınan teravih namazlarında Yozgatlı müminler camilerde boş yer bırakmayarak ramazan ayının feyzi, rahmeti ve bereketinden en iyi şekilde faydalanmaya çalıştı. Ramazan ayı için hazırlanan etkinliklerin teravih namazlarından sonraya alınması da camilerden çıkan cemaati Yozgat’ta Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya getirdi.

BELEDİYE
GÖZ KAMAŞTIRDI

Yozgat Belediyesi’nin ramazan ayı için hazırlamış olduğu etkinliklerde vatandaştan tam not aldı. Otuz gün boyunca her gün farklı bir etkinliğin altına imza atan Yozgat Belediyesi özellikle tasavvufi programlara ağırlık vererek Ramazan ayına uygun temalı programlar gerçekleştirdi. Otuz gün boyunca Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen etkinliklerde Yozgat Belediyesi Sanat Tiyatrosu çocuklara yönelik gerçekleştirdiği etkinliklerle göz doldururken, miniklerde ramazan ayına denk gelen yaz tatillerini Cumhuriyet Alanı’ndaki etkinliklerle geçirerek doyumsuz anlar yaşadı. Yozgat Belediyesi’nin kurmuş olduğu geleneksel ramazan çadırında ise vatandaşlara yine ramazan ayı boyunca hat sanatı, ebru ve çini işlerinin bulunduğu sanat eserleri sunuldu.

KURAN AYI OLDU

İftar sonrası teravih namazlarını kaçırmayan Yozgatlı hanımlar gündüzde iftar saatine kadar düzenledikleri mukabele toplantılarıyla ay boyunca Kur-an-ı Kerimi hatim ettiler. Rahmeti ve bereketinden ziyadesiyle faydalanmak isteyen Yozgatlı hanımların yanı sıra, minik öğrencilerde Yaz Kur-an Kursları kapsamında camileri şenlendirerek Kur-an-ı Kerim öğrendiler. Oruçlu ve minik bedenleriyle camileri hınca hınç dolduran minik öğrenciler yaz tatili ve ramazan ayını birleştirerek ramazan ayını Kur-an ayı yaptılar. İl genelinde açılan Yaz Kur’an Kurslarının yanı sıra yine bazı mescitler ve Kur-an Kursları’nda da İslam dininin mukaddes kitabı Kur-an-ı Kerim okunmaya devam etti. Bu yıl Yozgat’ta ilklerin yaşandığı ramazan ayında Lise Caddesi’de trafiğe kapatılarak iftar sonrası daha canlı ve hareketli bir Yozgat’ta on bir ayın sultanı mukaddes ramazan ayıda böylece son bulmuş oldu.

Editör: TE Bilişim