Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, İstanbul’un fethinin 562. yıldönümü dolayısıyla mesajında Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan, 27 yüzyıllık tarih boyunca Roma, Bizans ve Osmanlı imparatorluklarına başkentlik yapan İstanbul’un, insanlığın ortak kültür ve mirasında özel bir yere sahip olduğunu söyledi.

Dünyanın eski ve en gözde şehirlerinden biri olan İstanbul’un fethinin, tarihin akışını değiştirdiği gibi yeni bir çağın başlangıcı kabul edildiğini kaydeden Coşkun, fethin insanlık için önemine işaret etti.

Hoşgörü ve adalete dayanan, yeniliklere açık yönetim anlayışıyla Fatih Sultan Mehmet’in bu güzel şehri farklı inanç ve geleneklerin barış içinde kaynaştığı bir bilim ve kültür merkezi haline getirdiğini vurgulayan Coşkun, şunları  kaydetti:

“İstanbul, bugün de bu özelliğiyle insanlığın en çok özlemini duyduğu, farklılıkların bir arada barış içinde yaşadığı bir dünya idealinin ulaşılabilir bir hedef olduğunu geçmişiyle ve bugünüyle de ispatlayarak küresel barışa katkıda bulunmaya devam etmektedir.
Bilmeliyiz ki, İstanbul’un doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve tarihi dokusunu koruyarak gelecek kuşaklara aktarmak, hepimizin ortak sorumluluğudur.

Kıtaları ve uygarlıkları birbirine bağlayan İstanbul’un fethinin 562. yıldönümü kutluyor, bu eşsiz dünya şehrini bizlere miras bırakan Fatih Sultan Mehmet ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Editör: TE Bilişim