Kutlamalar saat 10.00 da Cumhuriyet meydanına çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Kültür Müdürlüğüne geçilerek öğrenciler tarafından yapılan Atatürk ve öğretmen konulu resim sergisine geçildi.
    Serginin açılış kurdelesini Vali Vekili Nurullah Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız kesti. Açılışın ardından Vali Vekili Nurullah Aktaş ve diğer misafirler sergideki resimleri incelerken fuaye alanında bulunan diğer öğretmenler tarafından sergi ilgi görmedi.
    Resim sergisi gezildikten sonra salonda düzenlenecek olan programa geçildi. Buradaki tören saat 10.30'da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlanan törende Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Öğretmenler Günü mesajı okundu.
    Öğretmenler ve öğrenciler arasında şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında 1.seçilen Sorgun Atatürk İlköğretim okulu Din Kültürü Öğretmeni Osman Aydın 1. Seçilen kendi şeerene okudu.
    Sahneye davet edilen 11 aday öğretmen ile mesleğe giriş yemin töreni yapıldıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Gamsız konuşmasında; “Bu gün, en büyük öğretmen Atatürk' ün 1928 yılında Millet Mektebinde Başöğretmenlğini kabul buyurdukları tarih olan 24 Kasım günü” Öğretmenler Günü” olarak kutlamanın ortak sevincini yaşıyoruz” diyen Gamsız konuşmasının devamında; “'Değerli öğretmenlerimizin maddi ve manevi problemlerinin olduğu gerçektir. Bu problemlerin çoğu Cumhuriyet Hükümetlerinin vaat ettiği sendikal hakların kapsamının genişletilmesi, birlik ve beraberliklerimizin sağlanarak kendi haklarımız dışındaki olaylara bulaştırılmamızla çözülecektir. İlk ve en büyük öğretmen olan Mustafa Kemal Atatürk Samsun'da Muallimler Birliğini ziyareti sırasında hatıra defterine yazdığı bir yazıda 'Bütün Türkiye'ye Şamil Muallimler Birliğinin bütün milleti münevver birlik haline getirdiği zaman, Türk milletinin nasıl bir deniz kütle olacağını düşünmek, cidden büyük zevk ve saadettir' diyerek, öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal ve ne kadar yüce bir meslek olduğu yanında öğretmenler birliğinin memleket için önemini vurgulamıştır'' dedi.
YEMİN ETTİLER!
    Törende stajyerlikleri kalkan 11 öğretmen topluca yemin etti ve  düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında eseri birinci seçilen Sorgun Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni Osman Aydın ile eserleri dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Vekili Nurullah Aktaş, Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu ve İl Garnizon Komutanı Engin Ünalan tarafından ödüllürin dağıtımı ile etkinlik tamamlandı.
    Akşam saat 19:00' da Öğretmenler Günü nedeniyle Turizm Otelcilik Meslek Lisesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görkemli kokteylile tören tamamlandı.
Editör: TE Bilişim