Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Ahmet Fakılı ve Karakız Beldeleri’nde yaşayanlar, nüfusu azalan beldelerinin kapanmaması için 30 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri öncesi birleşme kararı aldı. Birleşme sonunda ‘Yeniyer Belediyesi’ ismiyle belediye statüsünü sürdüren belediyenin belediye başkanı Osman Yılmaz, bir birine 2 kilometre uzaklıkta bulunan beldelerdeki belediyeleri kapatmak yerine iki belediyede hizmet vermeye başladı.

TÜRKİYE’DE TEK!

Başkan Osman Yılmaz, ‘bir başkan, iki makama’ sahip Türkiye’de tek belediye olduklarını belirterek, belediye binalarını kapatmama kararını şu şekilde anlattı:

“Dışarıdan bakanlar ‘böyle şey olur mu’ diyor. Ben iki makamı olan tek belediye başkanıyım. Türkiye’de de aslında iki belediyenin birleştiği tek belediyeyiz. Belediyeler kapatılacak denildiğinde Yozgat’ta sağ olsun genel siyasetçilerimiz, yerel siyasetçilerimiz, bürokrasimizin verdiği destekle iki belediyeyi kapatırsak topluma büyük bir zulüm etmiş oluruz diye düşündük. Nihayetinde belediyeleri birleştirip tek belediye olalım dedik. Bunu yaparken hiçbir hesabımız yoktu. 30 Mart seçimlerinin öncesinde iki belediyeyi birleştirdik, tek belediye yaptık. Yeniyer Belediyesi adı altında Karakız ve Ahmetfakılı’yı birleştirip bir çatı altına girdik. Nasip oldu seçimlerde Ak Partinin adayı ben oldum, toplumun teveccühü de bizden yana oldu, seçimi ben kazandım. Seçim sonunda insanlarda bir beklenti kaygı oluştu hangi belediyenin kapanacağına ilişkin. Halbuki iki tane makamın o kadar araç gerecin yapısallığın zenginlik olduğunun farkında değillerdi. Biz bunu ta baştan planladık ve biliyorduk. Dedik ki her iki belediyeyi de açık tutacağız iki tane makamımız olacak iki noktadan da hizmet yürüteceğiz ve bu anda da bunu böyle yapıyoruz. Vatandaşımızdan da büyük bir teveccüh var, bir memnuniyet var. Şu anda Türkiye’de ilk iki makamı olan tek belediye başkanıyım.”

BELEDİYE SADECECE BİNADAN İBARET DEĞİL

Yılmaz, sabah bir belediye binasında, öğleden sonra ise diğer belediye binasında hizmet verdiğini belirterek, belediye hizmetlerini binalarla kısıtlamadığını kaydetti.

Aslen Ahmetfakılı’lı olduğunu ve burada ikamet ettiğini hatırlatan Yılmaz; “Belediye başkanının sadece makamı kurumu değildir.  Evi telefonu yirmi dört saat vatandaşa hizmet üretme adına kurumudur.  Bu toplumun içinden geldiğim için daha burada az zamanınım geçirip daha çoğunu Karakız da geçiriyorum. Sabah gelip saat dokuz, on’a kadar imzalanacak evrakım varsa dağıtılacak işlerimiz varsa onların tevzisini yaptıktan sonra Karakız’a geçiyorum.  Mesai bitiminde günümüzü Karakız da tamamlıyoruz. Her iki belediyede de idari personel ve görevli memur var. Vatandaşların sorunu her halükarda çözüme kavuşuyor, hizmet gidiyor” dedi.

Bir başkan, iki belediye makamının toplumda da olumlu intiba uyandırdığını belirten Başkan Yılmaz, vatandaşın memnuniyeti ölçüsünde bu şekilde hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

İKİ BELEDİYE ARASI MAHALLE UZAKLIĞINDA

“İnşallah bizden sonra ki gelecekler de bu durumu bu hassasiyeti göz önünde bulundurur insanlara bu şekilde hizmet verirse vatandaşın bunun dışında çok büyük beklentisi yok acil sorunlarının çözülmesi için insanca bir davranış bekliyorlar” diyen Yılmaz, iki belediye arasındaki mesafeye de değinerek, şunları söyledi:

İki makam arasında iki türlü bir mesafemiz var. Biri 3 kilometre, bir de kendi aramızda kadastroda ki yolumuz var eski dikirözü yolu. oradan da 2 kilometri. Yani her iki mahallenin bir altından bir üstünden olan mesafeden daha yakınız mesafe olarak. Aslında gönülde de daha çok yakınız. Şunun için gönülde de daha çok yakınız Karakız-Ahmetfakılı tarih öncesinde birleşmiş. Beş yıl Ahmetfaklı’da ki belediye başkanlığım yada başlamış olduğunuz dört aylık Yeniyer Belediye Başkanlığım süresi içinde hizmetlerimizin en başına koyacağımız şey Karakız-Ahmetfakılı’yı birleştirip, bura da tabiî ki büyü bir özverimiz, emeğimiz var Yeniyer Belediyesi’ni inşa etmek, iki belediyeyi köy olmaktan kurtarıp tekrardan daha güçlü belediye olarak ayakta tutmak. Zenginleştik doğrudur araç yönünden ekipman yönünden, bilgi ve donanım yönünden zenginleştik, şuanda ilçeler arasında bile baya iler noktadayız araç gereç zenginliğinden.

Sekiz personelimiz var. Kadrolu sekiz personelimiz var. İkisi memur altısı işçi bununla hizmet üretmeye çalışıyoruz. Hizmetin sadece personel hizmeti üretilmiyor. Bunların idari personel olarak hizmet satın alma yoluyla hizmetlerimizi vatandaşa ulaştırıyoruz.”

 

 

 

Editör: TE Bilişim