Hakkari Çukurca'da PKK terör örgütü üyeleri ile girilin çatışmada şehit düşen Üsteğmen Murat Bek'in Yozgat’ta düzenlenen törende eşi ve ailesinin göz yaşları yürekleri dağladı. Düğün hazırlığı yaparken nişanlısının şehit acısı ile sarsılan Saniye Bek’in metanetli duruşu dikkat çekerken, şehit babası oğlunu son yolculuğuna başı dik, asker selamı ile uğurladı.
    Şehit Üsteğmen Murat Bek'in Türk bayrağına sarılı cenazesi saat 17:00’de helikopterle Ankara’dan Yozgat’a getirildi. Şehit Üsteğmeni Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda ailesiyle birlikte yaklaşık 10 bin Yozgatlı karşıladı.
    Cenaze törenine Yozgat Valisi, Ak Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Jandarma Genel Komutanlığı Eğitim Komutanı Korgeneral Osman Eker, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, şehidin devre arkadaşları, askeri erkan, şehidin ailesi ve yakınları ile yaklaşık 10 bin Yozgatlı katıldı.
    Şehit Üsteğmen Murat Bek’in Türk bayrağına sarılı tabutu tören alanına getirilirken babası Abdullah Bek oğlunu asker selamı ile karşıladı.
    Binlerce Yozgatlı’nın “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganları attığı törende saygı duruşunun ardından şehit üsteğmenin özgeçmişi okundu. Şehidin annesi Elmas Bek ve eşi Saniye Bek ile kardeşleri tören sırasında metanetli duruşları ile dikkat çekti.
    İl Müftüsü Nuh Korkmaz’ın kıldırdığı cenaze namazı sonrasında Şehit Üsteğmenin Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze arabasına götürülürken düğün hazırlığı yaparken şehit acısı yaşayan eşi Saniye Bek, annesi Elmas Bek ve kız kardeşleri göz yaşlarına hakim olamadılar.
ŞEHİT OLDUĞU GÜN DÜĞÜN SALONU TUTACAKLARDI
    Şehit Üsteğmen Murat Bek’in 15 Temmuz 2012’de düğün tarihi aldığı, şehit haberinin geldiği aynı gün ise Ankara’da düğün salonu sözleşmesinin yapılacağı bildirildi.
    Eşi Saniye Bek ile okul yıllarından beri tanışan ve okulunun önümüzdeki yıl bitmesinin ardından düğün yapmayı planladıkları öğrenildi. Baba Abdullah Bek, oğlu şehit olmadan 3 saat önce telefonla görüşerek düğünle ilgili neler yapılacağını planladıkları bildirildi.
Yozgat’ın son üç ay içerisinde bölücü teröre verdiği 4’üncü şehidi olan Üsteğmen Murat Bek’in naşı merkeze bağlı Söğütlüdere Köyü’nde göz yaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

 
Editör: TE Bilişim