Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Yerköy'de 1994 yılında inşaatına başlanılıp, daha sonra yüksek okul yapılmak kaydıyla kaymakamlığa devri yapılan binaların kaderini, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı belirleyecek.
     Yozgat Genç Sanayici İş Adamları Derneği (YOGSİAD) Başkanı Ayhan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin Ticaret Borsası başkanı olarak görev yaptığı dönemde, kaba inşaatı tamamlanan atıl durumdaki Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğüne ait tesislerin, özel sektöre satışı yerine, tarıma dayalı bir okulun açılması için o yıllarda Yozgat'taki tüm yükseköğrenim kurumlarının bağlı bulunduğu Erciyes Üniversitesine tahsis edilmesine yönelik bir çalışma başlattıklarını anımsattı.
     Çelik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da desteğiyle konunun ilgili bakanlıklara ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığına götürülerek, 76 dönüm arazisi, 6 bin 850 metrekare inşaat alanındaki kaba inşaatı tamamlanmış 13 daireden oluşan lojman, soğuk hava deposu, idare binalarının Yerköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine devrinin ''Yüksekokul yapılması'' kaydıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.
     Tesislerin tahsisinde bulunan Erciyes Üniversitesi ibaresinin kaldırılarak, yerine Bozok Üniversitesi ibaresi konularak devrinin gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, Bozok Üniversitesi ibaresinin konulmaması nedeniyle, Yerköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinin bina ve arsayı Bozok Üniversitesine tahsis edemediğini kaydetti.
     Çelik, ''Kaymakamlığımız konuyla ilgili olarak Özelleştirme İdaresine başvuruda bulunarak, Erciyes Üniversitesi ibaresinin kaldırılıp, Bozok Üniversitesi ibaresinin yazılmasını talep etti.
    Özelleştirme İdaresi Başkanlığının onayından sonra tahsisi yapılacak olan tesisler ve arsanın Bozok Üniversitesi tarafından Ziraat Fakültesi bünyesinde değerlendirilmesini bekliyoruz'' diye konuştu.
     Yerköy Kaymakamı Bayram Gale de, Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait şartlı olarak devredilen binalar ve arsayla ilgili olarak tahsisteki ibarenin değiştirilmesiyle ilgili sürecin devam ettiğini, sonucun alınmasının ardından konu hakkında kamuoyunun daha ayrıntılı olarak bilgilendirileceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim