Yozgat Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Kenan Filik, 1 Ekim 2010 Cuma günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve binlerce ülkücünün Ani Harabeleri'nde kıldığı Cuma Namazının Anadolu için bir başka mübarek, bir milat olduğunu söyledi.
    Camiler haftasının kutlandığı, ecdat yadigarı Ani'daki Fethiye Camisi'nde bütün dünyaya anlayabilecekleri bir mesaj verildiğini belirten Filik; “Camiler Haftasının kutlandığı, Ecdad yadigarı Ani'deki Fethiye Camisinden bütün dünyaya anlayabilecekleri dilden gerekli mesajların verildiği Cumaydı. Vatanını karşılıksız seven, O'nun için şahadet şerbetini içmeye hazır Türkiye sevdalısı Ülkücülerin aşkla imanla birlikte; Yıkılmadık, Yıkılmayız da.Dimdik ayaktayız.Anadolu'yu gerekirse yeniden fethederiz müjdesini Milletimize verdikleri Cumaydı” dedi.
    “Sivas'ın ötesine gidemezler, Gâvur Dağı'nı geçemezler diyerek Ülkücü Hareketi Necip Türk Milletinin gözünde küçültmek, tahrik ederek ülkeyi kaos ortamına sürüklemek isteyenlere en büyük şamarın atılarak Kars'a kadar gidilebileceğini gösteren Cumaydı” diyen Filik, şunları söyledi: “Eş Başkanlara, Dinler arası diyalog bahanesiyle; Vatikan'la işbirliği yaparak Haçlı ruhunu canlandırmak isteyenlere, Okyanus ötesinden arabuluculuk nasihatleri verenlere, Müslüman mahallelerinde salyangoz satanlarla onların değirmenine su taşıyanların; Gaflet,Dalalet ve de hatta İhanet içinde olanların şapkalarını önüne koyarak oturup tekrar düşünmeleri gerektiğini anlatan Cumaydı...
    Ecdad yadigârı Anadolu'dan; Ulu Önder Atatürk'ün Lozan da silip attığı Ekümenliği ve Haçlı
    Ruhunu tekrar getirmek ve canlandırmak isteyenlere, Akdamar kilisesini ve Sümela manastırını Müslüman Türk Milet'i ile tüyü bitmemiş yetimlerin parasıyla onarıp ayin yaptıranlara en güzel cevabın verildiği Cumaydı. Asırlarca Anadolu'yu alma hevesi ile kapılarımıza dayanan ve her seferin de geldikleri gibi giden Haçlı ruhuyla onların uşaklarına, avenelerine, yerli işbirlikçilerine Anadolunun sahipsiz olmadığını tekrar anlatan Cumaydı.
    Çok kısa bir süre önce yapılan referandum da ABD'nin AB'nin, AKP'nin,Milletimize dayattığı, bölücülerin, din simsarlarının yandaş ve yoldaşlığına soyunarak ülkemizi parçalama ve bölme peşinde olanlarla görüşerek ihaneti resmileştirenlerin yanında yer alan, sözde vatan severlerin, başlarının öne eğildiği Cumaydı.
    Velhasıl,Ülkücü Hareketin Lideri Dr. Devlet Bahçeli'nin  kutlu dava arkadaşlarıyla başlattığı seçim çalışmalarıyla Anadolu'yu karış karış gezerek Bin yıllık kardeşliğimizi kimsenin bozamayacağını Vatanımızın sahipsiz olmadığını,dost ve düşman herkese haykırarak anlattığı Cumaydı. Türk-İslam Âlemine Kutlu olsun.”   
Editör: TE Bilişim