Kadışehri İlçesi’ndeki bir düğün etkinliğinde havai fişek atmaya çalışan çocuk havai fişeği bilinçsiz ve yanlış kullanınca kaza beraberinde geldi ve kaza sonucu tüm müdahalelere rağmen havai fişek atmak isteyen çocuk bir gözünü kaybetti.
Eğlencelerimize ve mutlu günlerimize renk katan ancak bilinçsiz ve kuralsız kullanımı sonucunda da kazalara ve hayati tehlikelere davetiye çıkaran havai fişek vakalarına bir yenisi de Yozgat’ta eklendi. Kadışehri İlçesi’nde havai fişek atmaya çalışan çocuk havai fişeğin elinde patlaması sonucu bir gözünü kaybetti. Kullanım talimatına uyulmadan ve emniyet güçlerini de dinlemeden atılan havai fişekler tehlike arz etmeye devam ediyor.
Yaş sınırı aranmaksızın satışı ve temini kolaylaşan havai fişek ve patlayıcı maytaplar beraberinde kaza ve yaralanmalara da davetiye çıkarıyor. Kadışehri’nde yaşanan vaka sonucu bir açıklama yapan Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan “Bilinçsiz havai fişek kullanımı ilçemizde yaşayan çocuğumuzu bu hale getirmiştir. Kendisi ölümden dönmüş ancak bir gözünü de maalesef kaybetmiştir. Bu konuda ailelerimizi daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Benzer bir vaka yaşanmaması için de farklı tedbirler almak zorunda kalabiliriz. Çocuğumuza ve ailesi geçmiş olsun Allah şifa versin” dedi.

Editör: TE Bilişim