Yozgat’ın Kadışehri İlçesinde faaliyet gösteren Kadışehri Genç Gelişim Derneği adına Kaymakamlık Proje Ofisi tarafından hazırlanan “Gencim, Eğitimliyim, Başarılıyım” Projesi İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından kabul edildi.
Kadışehri Genç Gelişim Derneği tarafından yürütülecek yaklaşık 15 bin TL bütçeli projenin diğer ortakları ise Kadışehri Belediyesi ile Kadışehri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olacak.

Proje kapsamında ilçedeki okullarından akademik başarısı yüksek 25’i ortaokul ve 25’i de lise olmak üzere toplam 50 öğrenci ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen hızlı okuma, motivasyon artırımı, başarıyı artırmanın yolları, ergenlik psikolojisi ve iletişim, mesleki yönelim ve testlerinin uygulanması ve diksiyon eğitimleri verilecek. Ayrıca sunulan eğitimlerin pekiştirilmesi ve içselleştirilmesi için özel bir gezi düzenlenecek. Böylece öğrencilerin sosyal hayata adaptasyonu da artırılacak. Bununla birlikte her eğitimin sonunda öğrencilere seminerlerle ilgili dokümanlar dağıtılacak.
Konuyla ilgili Kaymakam Ali Doğan yaptığı açıklamada, “Kadışehri’nin geleceği için bir beyin takımı oluşturulması gerektiğini düşünüyorduk. Bunun için de her yıl bir grup öğrencimizi özel eğitimlerden geçirmemiz gerekiyordu. Bu projeyle beyin takımı oluşturma yolunda 50 şanslı öğrenciyle ilk adımı atmış olacağız. İnşallah bu projenin aralıksız 5 yıl boyunca yenilenmesiyle Kadışehri’nin geleceği ve umudu olacak başarılı bir kitle meydana getireceğiz. O yüzden bu projeyi çok önemsiyorduk. Kabul edilmesi bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

Kaymakam Doğan açıklamasının devamında; “Projeye dâhil olacak öğrencilerimiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından belirlenecek. Bu öğrencilere pek çok konuda kişisel gelişim eğitimleri verilecek. Projenin takibi ise Kadışehri Genç Gelişim Derneği tarafından yapılacak. İnşallah çok faydalı neticeleri olacağına inanıyorum. Projenin hazırlanmasında emeği geçen Kaymakamlığımız Proje Ofisi ile uygulayıcı kurum olan Kadışehri Genç Gelişim Derneği’ni kutluyorum” dedi.
Projenin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Doğan bu projeyle birlikte son bir yılda kabul edilen proje sayısının 13'e ulaştığını, cevabını bekledikleri daha pek çok projelerinin olduğunu hatırlatarak bu tür projelerin devam edeceğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim