Yozgat’ta kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Cumartesi Sabah saatlerinde başlayıp gün boyu  aralıksız olarak devam eden kar yağışı nedeni ile kentin bir çok yerinde sayısız trafik kazası meydana geldi. 3 kişini yaşamını yitirdiği kazalarda, çoğunluğu çocuklardan oluşan 15 kişi yaralandı.
BİRİ ÇOCUK 3 KİŞİ ÖLDÜ
    Sarıkaya ile Boğazlıyan ilçeleri arasında meydana gelen trafik kazasında yolcu otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Saat 13.30 sularında meydana gelen kazada Boğazlıyan'dan Sarıkaya istikametine giden 34 VB 2663 plakalı yolcu otobüsü, 06 GSA 15 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü olay yerinde ve yine araç içinde bulunan anne ve kızı ise hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.
SORGUN-YOZGAT ARASI 10 YARALI
    Gün içerisinde meydana gelen trafik kazalarının en yoğun yaşandığı yerlerden bir tanesi Sorgu-Yozgat arası oldu.
    Edinilen bilgiye göre Sorgun’dan Yozgat istikametine seyir halindeki bir minibüs gizli buzlanma nedeni ile yolun sağına devrildi. Kente 15 kilometre mesafede meydana gelen trafik kazasında 6’sı çocuk 10 kişi yaralandı.
    Yaralılar olay yerine ulaşan ambulanslarla Yozgat Devlet Hastanesi’nde tedavi altında alındı.
    Divanlı ve Topçu Köyleri mevkiindeki trafik kazalarında da 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.
ELEKTRİK ÇARPAN ÇOCUĞA KEPÇEYLE ULAŞTILAR
    Yozgat Merkez’e bağlı Çadırardıç Beldesi’nde oynadığı çiviyi prizine sokması sonucu elektrik çarpan 10 yaşındaki bir çocuk ağır yaralandı.
    Kente 60 kilometre mesafedeki beldeye ulaşmak için yola çıkan ambulans karla kaplı yolda ilerleyemeyince İl Özel İdaresi’ne ait bir kepçe yol açtı. Beldeye güçlükle ulaşan 112 ekipleri, ağır yaralanan çocuğu hastaneye yetiştirdi.
SAYISIZ MADDİ HASARLI KAZA  MEYDANA GELDİ
    Yozgat’ta yüksek yerlerde bir metre, kent merkezinde de 40 santime kadar ulaşan kar yağışı nedeni ile sayısız maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.
    Trafik ekipleri zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin vermedi. Karayolları ekipleri aralıksız olarak tuzlama ve yol açma çalışmalarını sürdürüyor.
150 KÖY YOLU KAPALI
    İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, il genelinde 150 köy yolunun kapalı olduğunu, yol açma çalışmalarını tüm ekiplerin çalışması ile sürdürdüklerini söyledi.
    İlçelerde kaymakamlar tarafından koordine edilen yol açma çalışmalarının aralıksız olarak sürdüğünü söyleyen Yanık, İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerin köy yollarında sürekli olarak hareketli bir şekilde kapalı köy yollarını tespit ederek çalışma yaptığını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim