Beşir Derneği Bölge Sorumlusu Fatih Yıldız'ın da eşlik ettiği ziyarete, Semerkant Sorumlusu Muammer Bulut, Beşir Derneği Sorgun temsilcileri Bekir Selvi ile Özkan Meriç katıldı.
Derneğin misyonu ve çalışmaları hakkında bilgi veren  Beşir Derneği Bölge Sorumlusu Fatih Yıldız, kamu yararına çalışan dernek statüsü ile hizmet yürüttüklerini ve 55 farklı ülkede faaliyet gösterdiklerini ifade ederek, " Türkiye 'de de 245 farklı noktada çalışma yürütüyoruz. Alan el ile veren eli buluşturmak için oluşturduğumuz hizmet köprüsünde, gönüllü üyelerle birlikte gece gündüz demeden çalışmalar yapıyoruz. Amacımız toplumsal barış, paylaşım ve huzura katkı sağlamak" diye konuştu.
Yıldız, “Derneğimizin misyonu, kendisine yetemeyen, desteğe ve hizmete ihtiyacı olan, istismara açık hale gelmiş mahzun ve mahcup gönüllerin müjdeleyicisi ve onların hamisi olarak hiçbir ayrım yapmadan, paylaşmayı erdem haline getirmiş gönüller ile buluşturmak, Sosyal adalete ve kardeşliğe destek olmak, Hayır işlerinin yaygınlaşması için gece gündüz dünyanın her yerinde insanlara hizmeti nimet bilmektir” dedi.
Çalışmalarla ilgili bilgiler de paylaşan Yıldız, şunları kaydetti; “Bütün insanlarımızın acısını ve sevincini paylaşarak onların insani ve ahlaki değerlerle donanmasına katkıda bulunmak. Doğru, düzenli ve çağın gereksinimine uygun olarak hizmet vermek ve insanlara maddi, manevi yardımlar yapmak. Gerektiğinde insanların haklarını korumak. İnsanlara hiçbir din,dil, ırk, sınıf, bölge, mezhep ve siyasi görüş farkı gözetmeksizin maddi ve manevi her türlü yardımlarda bulunmak. Türkiye'de ve diğer ülkelerde meydana gelen doğal afet, savaş, olağanüstü ve olağan zamanlarda ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut, ve benzer bütün konularda ayni, nakdi, maddi ve manevi yardımlarda bulunmak. İnsanlığın yararına olan her türlü faaliyeti destekleyerek yardımcı olmak. Yurt içi ve yurt dışında, yardıma muhtaç öğrenci, şehit aileleri, fakir, sakat, yaşlı, kimsesiz ve mağdur insanlara ayni nakdi, tıbbi ve eğitim yardımında bulunmak. Sığınak, barınak ve araç temini yapmak. Bu amaç ve hizmetlerin gerçekleşmesi için, maddi birikimler için yer temini ile yasaların izin verdiği ölçüde eğitim hizmetleri yaparak vasıflı insanların yetişmesine yardımcı olmak.”
Başkan Şimşek de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dernek üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim