Başbakan Erdoğan, Yozgat'ta, Şehir Stadı yanında düzenlenen iftar programında, vatandaşlara hitap etti.
Erdoğan, ramazan ayının ülkeye, millete ve İslam dünyasına hayırlar getirmesini niyaz ettiğini belirterek iftarı düzenleyen Bozok Bereket Kervanı Organizasyonuna ve Belediye ve Yozgat Valiliğine teşekkür etti.
İftara katılan eşi vefat etmiş kadınları, yetim çocukları ayrıca selamladığını söyleyen Erdoğan, "Kardeşlik duygusu etrafında birleştiğimiz bu güzel iftar sofrasının birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı, uhuvvetimizi güçlendirmesini temenni ediyorum. Bugün cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının, Yozgat'taki coşkulu bir mitingle sıcağa rağmen gerçekleşmiş olması bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Yozgat her zamanki gibi bizi büyük bir coşkuyla büyük bir ahde vefa duygusuyla bağrına basmıştır. Bu muhteşem buluşmadan dolayı da tüm Yozgatlı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yozgat'tan tüm Türkiye'ye örnek olacak bir netice beklediğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Yozgat bizi bilir, biz Yozgat'ı biliriz. Daha dün gibi hatırlıyorum 1991 yılında Yozgat merkez ve üç ilçesinde konferans vermek üzere buraya gelmiş, üç gün kalmıştım. O zaman Yozgat'a hangi heyecanla hangi aşkla hangi sevdayla geldiysem bugün de aynı şekilde huzurlarınızdayım, aynı şekilde buradayım. Başbakan olduğum günden beri de her fırsatta özellikle Yozgat'a geldim, sizlerle muhabbet ettim, hasret giderdim, dertleştim. 30 Mart seçimleri öncesi ilk mitinglerimizden birini 22 Şubat'ta yine Yozgat'ta yapmıştık. Son olarak seçimlerin hemen ardından, o zamanlar Bekir Beye demiştim ki 'İnşallah Boğazlıyan'ı aldığımızda seçim sonrası Boğazlıyan'a gideceğim' demiştim ve seçimlerin hemen ardından Boğazlıyan'ı ziyaret ettim. Oradaki kardeşlerime AK Parti'ye gösterdikleri teveccüh için, vefa için özellikle teşekkürlerimi sundum.
Yozgat'ın benim nezdimde bir başka önemi şudur: Bu toprakların, bu coğrafyanın asli evlatlarının, gerçek sahiplerinin yüzlerce yıldır çektiği sıkıntıların, yaşadığı acıların sembolüdür Yozgat. Gerçekten de Bozok Yaylası'nın yiğit evlatları bu ülke için, bu millet için, bu devlet için varlarını, yoklarını verdiler. Gerektiğinde gözlerini kırpmadan canlarını da feda ettiler. Hep itildiler, ötekileştirildiler hep kenarda bırakıldılar. Evet, Yozgat Anadolu'nun ortasında kenarda, hatta dışarıda bırakılmış bir şehrimizdir. Geri kalmışlığa mahkum edilen inancını, kültürünü, değerlerini yaşaması engellenen Yozgatlı kardeşlerim Türkiye'nin o karanlık döneminin canlı şahitleridir."

EN BÜYÜK DESTEK YOZGAT’TAN GELECEK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Yozgatlıların tarihi bir günü hem yaşadıklarını hem de bir tarihe tanıklık ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Başbakanımızı son kez Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak ağırlıyoruz. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı ve 12'nci cumhurbaşkanı olarak Yozgatımızdan uğurlayacağız.
Türkiyemizin dört bir yanında insanımız, Sayın Başbakanımıza büyük bir destekle sahip çıkacaktır. Başbakanımızın bugün yaptığı tarihi konuşmada Yozgat'a bir hedef koydu. Yüzde 84 hedef, bizim için zor bir hedef değildi. Zira bu hedefi daha önce yakaladım. Bu çıtayı yakalayacağız inşallah. İnşallah 10 Ağustos akşamı Yozgat en büyük desteği veren illerin başında yer alacak."
İftarda, vatandaşlara, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü tarafından hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını ihtiva eden “Küresel Barış Vizyonu” ile Hüseyin Besli ve Ömer Özbay tarafından kaleme alınan "Bir Liderin Doğusu Recep Tayyip Erdoğan" adlı kitaplar da dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim